Κ. Ξανθόπουλος: Γι’ αυτούς τους λόγους έφυγα

Με δελτίο τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης”

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε για την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών με την οποία έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη μας. Πιστεύω ότι ανταπεξέρχομαι στα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου και στην επιτροπή Ζωής που ήμουν μέλος, με πολιτικές συγκρούσεις και εντιμότητα.

Θα ήθελα να αποφύγω την αντιπαράθεση με πρώην συνεργάτες μου, γι΄ αυτό το λόγο θα αναφερθώ σε επί μέρους γεγονότα και αυτό διότι η ανεξαρτητοποίηση μου δημιουργεί ερωτηματικά και είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω τους λόγους και τα αίτια που καθόρισαν τη στάση μου!

Πρώτο: Η μονομερής απόφαση του επικεφαλής κυρίου Θεοδωρακόπουλου ότι στις επερχόμενες εκλογές η παράταξη δεν θα λάβει μέρος αυτόνομα, αλλά μόνο συνεργαζόμενη με άλλη παράταξη.

Δεύτερο: Πολύ πριν την ανακοίνωση του Δημάρχου, ότι δεν θα διεκδικήσει το αξίωμα του στις επόμενες εκλογές, οι παρατάξεις Δήμος – Μπροστά και Συμμαχία Πολιτών, ξεκίνησαν διερευνητικές συζητήσεις για συνεργασία των δύο πολιτικών χώρων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η πολλά υποσχόμενη για την πόλη μας συνεργασία και η κάθοδος με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και δεδομένων των συγκυριών για μία άνετη επικράτηση επί των αποτυχημένων διοικήσεων που έφεραν το Δήμο μας σε δυσμενή θέση και με πολλά προβλήματα, ξεκίνησαν από τις αρχές του καλοκαιριού έως και πριν από λίγες μέρες με επαναλαμβανόμενες συναντήσεις οι οποίες δυστυχώς δεν καρποφόρησαν για αδιευκρίνιστους και ακατανόητους λόγους!!! Και ενώ οι συζητήσεις ήταν έωλες!… μάθαμε από δημότες!!!…..ότι προγραμματίστηκε από τους επικεφαλής εκδήλωση για να ανακοινωθεί η συνεργασία των δυο παρατάξεων, την οποία μετά από λίγες ημέρες ακύρωσε ο επικεφαλής μας!!! Σαυτό το σημείο να αναφέρω ότι σχεδόν όλα τα στελέχη της Συμμαχίας Πολίτων, είχαμε πλήρη άγνοια των εξελίξεων και τον αποφάσεων του επικεφαλής της παράταξης, άσχετα αν συμφωνούσαμε σε μια θετική απόφαση για συνεργασία και εννοείται μας ξάφνιασε αρνητικά!!!

Για τα παραπάνω σοβαρά θέματα που καθόριζαν την μελλοντική πορεία της παράταξης, αλλά και την συνεργασίας μας με άλλο πολιτικό φορέα του ίδιου χώρου, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών αποφάσισε να εφαρμόσει την αρχή του ενός ανδρός!!

Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε τέτοιες είδους αποφάσεις δεν μας είχε συνηθίσει ο επικεφαλής της παράταξης! Επίσης θίχτηκα ιδιαίτερα διότι, ο σεβασμός η ανοχή και ευγένεια που επέδειξα, κάποιοι την εκλάβανε ως αδυναμία!!!

Για τους παραπάνω λόγους, ήταν αναπόφευκτο να κλείσει ο κύκλος της συνεργασία μας!

Υ.Γ

Σκόπιμα άφησα να περάσουν αρκετές ημέρες για το ενημερωτικό δελτίου τύπου ώστε να απαντήσω σε κάποια αναμενόμενα σχόλια από την παράταξη που ίσως είναι εύλογα.

Στα σχόλια αυτά αναφέρουν ότι έπρεπε να παραδώσω τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον πρώτο επιλαχών και ότι η ανεξαρτητοποίηση μου έγινε με σκοπό να αποκομίσω οφέλη και άλλες μικροπρέπειες που δεν με αγγίζουν, διότι αυτοί που τα επικαλούνται γνωρίζουν πολύ καλά, ότι, χωρίς να μου ζητηθεί, έθεσα την παραίτηση μου στον επικεφαλής της παράταξης, η οποία δεν έγινε δεκτή προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Δ.Σ ο πρώτος επιλαχών, ώστε να αποκομίσει εμπειρίες, παρόλο που δεν τον είδαμε ξανά μετά τις εκλογές, χωρίς να του επιρρίπτω ευθύνες αφού η παράταξη δεν είχε καμία οργανωτική δομή!

Παρεμπίπτοντος εδώ να σας κάνω γνωστό ότι ο πρώτος επιλαχών έχει μετακινηθεί σε άλλη παράταξη, η δεύτερη επιλαχούσα παραιτήθηκε, και ο τρίτος δήλωσε ότι στηρίζει άλλη παράταξη.

Νομίζω μετά από όλα αυτά ο καθένας καταλαβαίνει ότι είμαι ο πιο χρήσιμος για την θέση του Δημοτικού Συμβούλου που μου εμπιστευθήκατε, για να αγωνιστώ για την επίλυση των προβλημάτων της Πόλης μας!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣE ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ