Ηράκλειο: Καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης καλούν στη συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής καλεί ο ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζομένων Καθηγητών στα Φροντιστήρια και την Ιδιωτική Εκπαίδευση). «Απέναντι τους, θα βρουν το λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς», τονίζει.

Με ανακοίνωση του ο ΣΕΦΚ αναφέρει αναλυτικά:

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, το 8,5% του Κασιδιάρη στον δήμο Αθηνών και οι φασίστες οργανώνουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες. Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότηση τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, την διεκδίκηση χώρου για τη ρητορεία τους.

Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης που οξύνεται από το 2020 και μετά, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, να πείσουν πως είναι εκείνη η αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις. Οι φασίστες όμως ήταν, είναι και θα είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το δήθεν αντι-συστημικό προφίλ τους. Αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος, διατηρούν συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος, υποστηρίζουν πάντα τα συμφέροντα των καπιταλιστών και δημιουργούν πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν. Απέναντι τους, θα βρουν το λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες. Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.

Δε θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους. Δε θα τους επιτρέψουμε να υπάρξουν στα σχολεία, τις δουλειές, τις γειτονιές μας.

Καλούμε στη συγκέντρωση Τετάρτη, 1/11 στις 18:00, πλατεία Νέου Ηρακλείου, απέναντι από ΗΣΑΠ.