Ηράκλειο: Εκδήλωση για την Οικονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου για την Οικονομία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με ανακοίνωση της αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 18:30 η εκδήλωση  της Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου με θέμα: Οικονομία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ομιλητές  της εκδήλωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και πρ. υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η η Αννέτα Καββαδία, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρ. βουλευτρια  και υποψήφια βουλεύτρια  Βόρειου Τομέα Αθηνών

Την ανασφάλεια και το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας,  την οργή για το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων αγαθών, ξεκίνησε την ομιλία της η Αννέτα Καββαδία. Στη συνέχεια  επισήμανε ότι, όλα αυτά εξελίχθηκαν στη σκιά  της τραγωδίας των Τεμπών, με το συλλογικό τραύμα να μετατρέπεται σε καταλύτη των εξελίξεων.

Στην ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  αναφέρθηκε αναλυτικά πώς περάσαμε από την αναξιοπιστία της Ελλάδας του 2015, στην ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη το 2019, έχοντας τακτοποιημένα δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος.

Το κοινό σημείο αναφοράς των τοποθετήσεων του συνόλου των ομιλητών  ήταν ο κόσμος πρωτίστως να πειστεί ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχουν πρακτικές λύσεις για πρακτικά  προβλήματα και συγχρόνως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αλλάξει το μοντέλο, είτε είναι το διοικητικό μοντέλο, είτε το θεσμικό μοντέλο, είτε το οικονομικό μοντέλο, για να εξασφαλίσει μια ανάπτυξη η οποία θα εξασφαλίσει αυξανόμενους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα σταδιακά. Για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να συμβαδίζει με την οικονομία, καθώς, όπως τόνισαν, η ακρίβεια έχει φέρει πολλά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι αυτές της ανισότητας στους τομείς  της υγείας, της εκπαίδευσης,  στο δικαίωμα στην εργασία με όρους σεβασμού στον εργαζόμενο.

Ακολούθησε, ουσιαστική, παραγωγική, ρεαλιστική και ελπιδοφόρα συζήτηση. Στοιχεία που απετέλεσαν κοινό παρονομαστή   όλων των τοποθετήσεων είναι  η ανάγκη ανατροπής μιας από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.