Ηράκλεια 2023: Μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Κτήμα Φιξ

Ξεκίνημα αυτό το Σαββατοκύριακο με Πέγκυ Ζήνα και Παντελή Θαλασσινό – Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τα Ηράκλεια, το κεντρικό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, είναι και φέτος εδώ για να προσφέρουν μοναδικές μουσικές βραδιές σε όλες και όλους. Αυτή τη χρονιά μέσα στο Κτήμα Φιξ, το οποίο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τα Ηράκλεια από τότε που η δημοτική αρχή κατάφερε να το αποκτήσει για λογαριασμό των δημοτών και να ανοίξει τις πόρτες του ως το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Εκκίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου: το Σάββατο 2/9 συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα, ενώ την Κυριακή 3/9 στην σκηνή του Φιξ ανεβαίνει ο Παντελής Θαλασσινός με την συναυλία να ανοίγουν τα συγκροτήματα των παιδιών από το 1ο και το 4ο Λύκειο της πόλης. Κοινή ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 20.00. Όπως πάντα συμβαίνει στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει bazaar βιβλίου από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα των φετινών Ηρακλείων, όπως το έχει ετοιμάσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, ακολουθούν:

Παρασκευή 8/9 συναυλία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και την Πίτσα Παπαδοπούλου.

Σάββατο 9/9 ο Μπάμπης Τσέρτος και η ορχήστρα του.

Κυριακή 10/9 η Ζωή Τηγανούρια και η Μπέσσυ Αργυράκη.

Παρασκευή 15/9 μια εξαιρετική χορευτική παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο Ειρήνη.

Σάββατο 16/9 συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Κυριακή 17/9 παιδικό πρόγραμμα με τον Θανάση Βισκαρδουράκη και το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου. Συμμετέχουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και το Εργαστήρι Τέχνης ΖωγραφίΖΩ. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα στις 19.00.

Δευτέρα 18/9 βραδιά latin χορού με την παράσταση Latin Passion, σε μια συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις των Ηρακλείων θα ξεκινήσει το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από τις 19 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, με παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων από δήμους και ομάδες της Αττικής στην σκηνή «Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση», του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση).