Δεν συμβιβάστηκε με την εκλογική πανωλεθρία του Οκτωβρίου 2024 η “Δύση” και προσπαθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά: Όταν δεν πίασει η νοθεία – φυλακίσεις – απαγορεύσεις (Ρουνμανία – Μολδαβία) ξεκινούν οι πράκτορες τα πραξικοπήματα (Ουκρανία).
Φαίνεται ότι οι Γεωργιανοί έμαθαν από τα παθήματα των Ουκρανών και που τους οδήγησαν οι Δυτικοί “φίλοι” τους και δεν αφήνουν περιθώρια:
«Οι ξένοι πράκτορες δεν θα κάνουν επανάσταση στη Γεωργία, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ηρακλής Κομπαχίτζε
«Όλα αυτά χρηματοδοτούνται από ξένες ειδικές υπηρεσίες, όπως και με το Μαϊντάν. Θυμηθείτε πώς χρηματοδοτήθηκαν οι διαμαρτυρίες του Μαϊντάν και πώς κατέληξαν για την Ουκρανία. Η ουκρανική κρατική υπόσταση έχει καταρρεύσει. Η Ουκρανία υπέστη δύο πολέμους μετά από εκείνη την επανάσταση που χρηματοδοτήθηκε από ξένες ειδικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.
Θέλουν να τους βάλουν σε πόλεμο
Η κυβέρνηση Κομπαχίτζε κατηγορεί τις δυτικές χώρες ότι προσπαθούν να εμπλέξουν τη Γεωργία στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αξιωματούχοι στην Τιφλίδα λένε ότι η χώρα στοχοποιείται επειδή αρνείται να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» εναντίον της Μόσχας ή να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη δυτική πολιτική.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε την «ριζοσπαστική αντιπολίτευση» της Γεωργίας ως «ουσιαστικά μία δύναμη» με μία μόνο πηγή χρηματοδότησης και μόνο μικρές τακτικές διαφορές μεταξύ των παρατάξεών της.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου 2024:
«Γεωργιανό Όνειρο» 53%
«Συνασπισμός για την Αλλαγή»(11,2%).
«Ενότητα – Εθνικό Κίνημα» (9,83%)
«Ισχυρή Γεωργία» (9,02%)
«Gakharia για τη Γεωργία» (8,22%)