Ιωνικός Σύνδεσμος: Ανακοίνωση για την απαγόρευση της πανευρωπαϊκής φασιστικής σύναξης

Από το Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ  ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ καταγγέλλει στα μέλη του, τους φίλους του, τον λαό και τη νεολαία της Ν. Ιωνίας την προσπάθεια διάφορων νεοφασιστικών οργανώσεων πραγματοποίησης «πανευρωπαϊκής φασιστικής συνάντησης» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στον γειτονικό μας Δήμο Ηρακλείου, η οποία τελικά απαγορεύτηκε ύστερα από την πίεση σωματείων και φορέων.

Σε αυτές τις γειτονιές, των εργατικών  αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, της Ηλέκτρας Αποστόλου και των είκοσι δύο εκτελεσμένων του μπλόκου της Καλογρέζας, η συγκεκριμένη σύναξη αποτελεί πρόκληση στη μνήμη και την ιστορία του λαού μας.

Αυτή την εποχή που η επίθεση του κράτους απέναντι στον λαό είναι ολομέτωπη είτε με την απουσία του όταν περιουσίες καίγονται ή πλημμυρίζουν και ανθρώπινες ζωές χάνονται είτε με την νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας είτε με την ετοιμότητα του κάθε φορά που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, με την αποστολή δυνάμεων καταστολής, η επιλεκτική αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη νεοναζιστική απειλή είναι και εγκληματική και ύποπτη. Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε φασιστική εκδήλωση!

 

Το Δ.Σ. χαιρετίζει   την νίκη των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων και της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής που δίπλα στον  καθημερινό αγώνα για τη ζωή, τη δουλειά με δικαιώματα,  την υγεία του λαού,  τη μόρφωση των παιδιών μας, δίνουν και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και στους δρόμους,έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες.