Ηλεκτρικά ποδήλατα στο Δήμο Ηλιούπολης

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ηλιούπολης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην ενίσχυση της μετακίνησης προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης, με την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων με σταθμούς φόρτισης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ενεργειακής απόδοσης.

Επτά (7) είναι τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών, τα οποία θα εξυπηρετούν ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών, τελευταίας τεχνολογίας, με ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS.

Οι δημότες της Ηλιούπολης αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κάνουν αυτόματη χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού, με ένα συμβολικό αντίτιμο. Έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου Ηλιούπολης.

Η επιχορήγηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων προέρχεται από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλοπεριβαλλοντικού έργου με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της πόλης μας».

«Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε από την πρώτη στιγμή κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου αλλά και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.