Η ταινία “1968” για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης Μπάσκετ από την ΑΕΚ στο CINE ALSOS

Η θρυλική ταινία “1968” που εξιστορεί την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης Μπάσκετ από την ΑΕΚ έρχεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας CINE ALSOS (Λεωφ. Δεκελείας 152). Η προβολή της ταινίας θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, στις 8.50′ μ.μ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024, οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ελληνική ταινία «1968», που προβάλλεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 20:50′ στο CINEALSOSτου Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Λ. Δεκελείας 152.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπουλμέτη αναφέρεται στην ιστορική νίκη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, επί της Σλάβια Πράγας και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968.

Ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης έγινε στις 4 Απριλίου στην Αθήνα, στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου συγκεντρώθηκαν 80.000 θεατές, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ, ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τον αγώνα σε ζωντανή μετάδοση από το ραδιόφωνο.

Η ΑΕΚ, που αντιμετώπισε ως αουτσάιντερ τη Σλάβια Πράγας, με την ιστορική αυτή νίκη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο.

Παρακάτω επισυνάπτεται το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.