Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λυκόβρυση

Ανακοίνωση ενημέρωσης του κόμματος, για την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λυκόβρυση

Ιδιαίτερα μαζική και με παλμό η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 13 Μαϊου στο προαύλιο του Δημαρχείου της Λυκόβρυσης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Σταφανάκης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής.

Ο Γιώργος Στεφανάκης, ανέδειξε με μία σειρά παραδείγματα από το λεγόμενο “θαύμα” της τουριστικής ανάπτυξης οτι οι εργαζόμενοι, όχι βρίσκονται στη φτώχεια, την ανέχεια και την εργασιακή ανασφάλεια ακόμα και την περίοδο της αναπτυξης αλλά και πως οτι κερδήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια οφείλεται στους αγώνες των ίδιων των εργαζομένων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την e-food, τη wolt, αλλά και το λιμάνι της Cosco κα.

Αναδείχθηκε από την ομιλία του το πραγματικό δίλλημα των εκλογών όπου δεν είναι άλλα από το αν θα είναι αδύναμα τα κόμματα του κεφαλαίου και ισχυρό το ΚΚΕ. Τα κόμματα που υπηρέτησαν το κέρδος όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα σχηματίσουν μία αντιλαϊκή κυβέρνηση αφού στρατηγικά συγκλίνουν, όπως επίσης αποδέχονται όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ, και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Απέναντι στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη εκείνη που θα είναι αντίβαρο μέσα και έξω από τη Βουλή, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Άρης Κυριακίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του αναδείχθηκε η απόλυτη ευθυγράμμιση της τοπικής διοίκησης με το κεντρικό κράτος και την κάθε κυβέρνηση. Αποκαλύφθηκε το που πάνε τα τεράστια κονδύλια για την περιβόητη πράσινη και μη ανάπτυξη, ενώ στο αντίποδα οι ανάγκες του λαού είναι σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. 

Την ώρα που δίνονται εκατομμύρια για την περιβόητη ηλεκτροκίνηση, οι δαπάνες για τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα δάση και τα έργα υποδομής, όπως το κέντρο υγείας που θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και χρόνια, είναι συνεχώς μειούμενες. 

Ο Δήμος μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα, αφού λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, μέσω της δημοτικής φορολογίας αλλά και των συνδρομών για τη χρήση υποδομών του Δήμου που έχουμε πληρώσει όλοι μας.

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και οι παρατάξεις τους που έχουν βρεθεί με συμβούλους σε θέσεις διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και θα πρέπει ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους μαυρίσει στις ερχόμενες εκλογές και δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση, που βρίσκεται απέναντι στα σχέδια τους αλλά και παλεύει να δοθούν ανάσες στο λαό της περιοχής, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει σε όποια θέση κι αν βρεθεί.