Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την ημέρα της γυναίκας

Πρωτοβουλία Πολιτών

..

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής Πρωτοβουλία Πολιτών για τον δήμο Λυκόβρυσης -Πέυκης αναφορικά με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας:

.

8 Μαρτίου,ημέρα μνήμης,φόρος τιμής στις 130 εργάτριες που έκαψαν ζωντανές σε εργοστάσιο υφασμάτων της Νέας Υόρκης, σε αντίποινα για την μεγάλη απεργία και την κατάληψη του εργαστασίου.

.

Οι εργάτριες διεκδικούσαν μικρότερο ωράριο,δικαίωμα ψήφου και κατάργηση της παιδικής εργασίας.

.

Στη μνήμη τους,το 1910 καθιερώθηκε η Διεθνής Ημέρα, απο τον ΟΗΕ καθιερώθηκε μόλις το…. 1975. Γυναίκες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν καθημερινά διεκδικούν τα αυτονόητα, αγωνίζονται,εμπνέουν με τη στάση ζωής τους και καταφέρνουν να κατακτήσουν  αυτά που θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Γυναίκες, δυναμικές, ελεύθερες, περήφανες.

.

Είναι γιορτή λένε σήμερα! και θα βγουν το βραδυ οι γυναίκες με τις φιλενάδες τους να διασκεδάσουν. Χωρίς άντρες. Κοριτσοπαρέες!!!και οι άντρες να μας φέρνουν λουλούδια και να μας προστατεύουν, επειδή είμαστε το αδύναμο φύλο. Δεν είναι γιορτή είναι αγώνας. Αγώνας για δικαιώματα, ευκαιρίες, ασφάλεια, σεβασμό. Να μην προσδιορίζομαι ως του πατρος μου ή του ανδρός μου. Να αυτοπροσδιορίζομαι ως αυτή που θέλω να είμαι, να κάνω ή να μην κάνω παιδιά, να παντρευτώ ή να μην παντρευτώ, να γίνω νηπιαγωγός ή πιλότος .

.

Να μην με σκοτώνουν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, να μην με παρενοχλούν στη δουλειά, να μην κρίνομαι από το μήκος της φούστας ή το βάθος του ντεκολτέ μου, να μην έχω το άγχος να γεράσω χωρίς ρυτίδες και αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας. Και αυτά είναι λίγα  αν έχεις την τύχη να ζεις στον δυτικό “πολιτισμένο” κόσμο.

.

Ας μην μιλήσουμε για τις γυναίκες της Παλαιστίνης, της Αφρικής, του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Ιράν κλπ γιατί θα μελαγχολήσουμε και δεν κάνει. Είναι γιορτή λένε σήμερα!

.

Χρονια πολλά σε όλες τις γυναίκες και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα !