Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καισαριανής

Για αθέτηση δέσμευσης στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου για μονιμοποίηση, αλλά και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι τους που φτάνει στα όρια του εκφοβισμού και του τραμπουκισμού, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση – καταγγελία του γραφείου τύπου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει ως εξής:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καισαριανής για απαράδεκτη, αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και διώξεις κατά των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο κ. Δήμαρχος  όχι μόνο αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους συμβασιούχους εργαζόμενους ότι θα στηρίξει την δικαστική τους προσφυγή για παράταση της σύμβασης τους, αλλά όταν αυτοί τόλμησαν να αντιδράσουν κάνοντας Παράσταση Διαμαρτυρίας, άρχισε να επιδίδεται σε κινήσεις τρομοκράτησης των εργαζομένων και διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών τους που τους στήριξαν και τους στηρίζουν στο δίκαιο αγώνα τους.

Διαβάστε κι αυτό:

Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο Δήμαρχος Καισαριανής να καλέσει σε απολογία τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο λόγος ήταν ότι… βιντεοσκοπούσε την κινητοποίηση των εργαζομένων. Αν είναι δυνατόν. Προφανώς ξέμεινε από επιχειρήματα ο κ. Δήμαρχος και βρήκε ως κατάλληλο τρόπο αντίδρασης, τι άλλο, τον εκβιασμό και την τρομοκράτηση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο Καισαριανής να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση κλήσης σε απολογία του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής και να σταματήσει να συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυταρχικά, υπονομεύοντας την λειτουργία του Δήμου του.

Η Ομοσπονδία τάσσεται σταθερά υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και χαιρετίζει τις αποφάσεις των Αιρετών να στηρίξουν τις προσφυγές των εργαζομένων. Καταγγέλλει αντίθετα, όσους επιχειρούν να πλήξουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξυπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των ιδιωτών.