Η οπερέτα του Θεόφραστου Λαζαρίδη “Ο Βαφτιστικός” στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης

Η Oπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη “Ο Βαφτιστικός” ανεβαίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 8.00′ μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης είναι η παρακάτω:

Χριστούγεννα με οπερέτα στον Δήμο Μεταμόρφωσης!

“Ο Βαφτιστικός” μας έρχεται και θα είναι γιορτινός, ερωτικός και πικάντικος, νοσταλγικός αλλά και επίκαιρος, με λεπτό χιούμορ, σπιρτόζικος με ξέφρενο ρυθμό, εκλεκτικά ανατρεπτικός και σίγουρα πολύ “ανθρώπινος”!!!

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους το επόμενο Σάββατο 16/12 και ώρα 20.00‘, στο φιλόξενο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης (Λητούς & Κύμης) για την παράσταση της ‘’ναυαρχίδας’’ της Ελληνικής Οπερέτας!

 

Διαβάστε κι αυτό:

“Ο Βαφτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε μία μοναδική, ειδική συνεργασία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Μεταμόρφωσης, με την παραγωγή που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους με μέγα χορηγό την Cosmote.

   

Σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων συμπράξεων μας τα τελευταία χρόνια θα ακολουθηθεί και σε αυτό το εγχείρημα η ίδια τακτική υγειούς εξωστρέφειας, της συμπόρευσης – συνεργασίας των καλλιτεχνικών δομών του Δήμου μας και των μελών τους, με διακεκριμένους καλλιτέχνες και καταξιωμένους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών με όσα σημαντικά σημαίνει αυτό για τους συμμετέχοντες στα Τμήματα μας.

 

“Ο Βαφτιστικός” μας φέρνει κοντά λυρικούς καλλιτέχνες με έντονη διεθνή παρουσία, μιας και στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου θα συνυπάρξουν πρωταγωνιστές με συνεργασίες και παραστάσεις σε σκηνές όπως η θρυλική Wiener Musikverein, το φημισμένο Tchaikovsky Concert Hall Moscow, η London Royal Opera Covent Garden, η Alte Oper Frankfurt, νέοι, ανερχόμενοι Έλληνες τραγουδιστές με διακρίσεις και τα μέλη των Χορωδιών μας, ενώ, για πρώτη φορά τα Μουσικά μας Σύνολα θα πλαισιωθούν με ομάδα εγχόρδων παρουσιάζοντας μια Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα αποτελούμενη από 25 μουσικούς.

   

Οι συνεργασίες δεν τελειώνουν εδώ αφού στην παράσταση θα έχουν συμμετοχή και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου αλλά και το Δημιουργικό Εργαστήρι με ειδικές σκηνικές κατασκευές.

   

Διαβάστε κι αυτό:

Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλες οι καλλιτεχνικές δομές του Δήμου μας, με τα μέλη, τους συνεργάτες και τους επικεφαλής τους, συμπράττουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Ερμηνεύουν:

Βιβίκα: Ειρήνη Κώνστα 

Χαρμίδης: Φίλιππος Μοδινός 

Ζαχαρούλης:Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός 

Κική: Δέσποινα Ανάγνου 

Συνταγματάρχης: Αλέξανδρος Γάβαρης 

Kortasis: Μαίρη Ξένου 

Μίμης: Γιάννης Βρυζάκης 

Μαρτής: Αντώνης Γκλαβάς 

Τρεις Τσιγγάνες: Ναταλία Ρουτσολιά, Γαρυφαλιά Μαρίνη, Χριστίνα Καλαμπακτασώτη

Τσιγγάνος: Θανάσης Σαντατσόγλου 

Μικρή Συμφωνική των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Μεταμόρφωσης

Μουσική Διεύθυνση – Ενορχήστρωση: Ορέστης Ζαφειρόπουλος

Χορωδίες: Μικτή Χορωδία & Χορωδία «Αιώνιοι Έφηβοι» του Δήμου Μεταμόρφωσης

Χορωδία “Chorus Vivendi’’

Διδασκαλία Χορωδιών: Γιάννης Βρυζάκης

Χορογραφίες: Γωγώ Κατσιγιάννη

Σκηνικά/Κοστούμια: Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 

Ειδικές Κατασκευές: Δημιουργικό Εργαστήρι Μεταμόρφωσης- Διδασκαλία: Βαρβάρα Κλάδη

Κατασκευή – επιμέλλεια σκηνικών αντικειμένων: Art Fantaisie- Φωτεινή Κωστάκου 

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Δ/νση: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός

   

Αν επιθυμείτε να απολαύσετε μια δουλειά από μια ομάδα καλλιτεχνών που είναι πολύ χαρούμενοι για αυτό που θα παρουσιάσουν, σίγουρα αυτή είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!!!!

Είσοδος Ελεύθερη 

(οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.25)