Η «Νίκη Πολιτών» για τραπεζοκαθίσματα, Υμηττό και Δημαρχείο

Την τακτική ενημέρωση επί της επικαιρότητας της Αγίας Παρασκευής «εγκαινιάζει» η «Νίκη Πολιτών», καθώς, όπως υποστηρίζει, η δημοτική αρχή αρνείται τη δημοσίευση των ανακοινώσεων της.

Στην τελευταία της ανακοίνωση η παράταξη του πρώην Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου αναφέρει:

1. Πρώτο θέμα του Συμβουλίου στις 12/6 ήταν το αίτημα ΟΛΩΝ των Δημ. Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, να μην τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στο παρκάκι των οδών Αγ. Τριάδος και Ψαρών.

Ο κ. Μυλωνάκης, παρανόμως, δεν έκανε πρωτολογία και απέρριψε στο τέλος το αίτημα μας με αντιπεριβαλλοντικές απόψεις υπέρ του κακώς επιχειρείν και της διαπλοκής.

Έτσι, παρά την διαφωνία και διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων, ο χώρος των 75τ.μ. περιφράχθηκε, το γκαζόν καλύφθηκε με άμμο, πάνω στην άμμο μπήκε πλαστική μοκέτα και τοποθετήθηκαν λίγες ζαρντινιέρες.

Αυτή είναι η επιχειρηματικότητα όπως την προωθεί η Δημοτική αρχή.

2. Ομόφωνα ψηφίσαμε τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών για την Καταγραφή και Απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των καταργούμενων Νομικών Προσώπων.

3. Δημαρχείο: Η αποτυχία, Περιφέρειας και Δήμου, να δώσουν λύση στα προβλήματα της ανέγερσης του Δημαρχείου στην οδό Αγ. Ιωάννου, οδήγησε στην οριστική παύση των εργασιών που έχουν προχωρήσει αρκετά όσον αφορά τις εκσκαφές (το έργο χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε στην Δημαρχιακή μας θητεία).

Ας ελπίσουμε ότι το έργο θα συνεχιστεί από την Περιφέρεια Αττικής, όπως φαίνεται να υπόσχεται ο Περιφερειάρχης κ. Χαρδαλιάς.

4. Το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. μέλη συλλογικοτήτων βρεθήκαμε στον Υμηττό έξω από την Μονή του Αϊ Γιάννη του Κυνηγού για να δηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για το δάσος.

Αντιδρούμε στην από καιρό αδιαφορία να φροντίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, να καθαρίσουν τους κορμούς των δένδρων, τα ξερά κλαδιά και τα πριονίδια τον Υμηττό κάτι που δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

5. Τέλος, συμμετείχαμε σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου και των Συλλόγων της πόλης μας (Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου, Χορωδία Ενηλίκων, Δημοτικό Ωδείο, Κορύβαντες, Σύλλογος κατοίκων Τσακού κ.α.)