Η “ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγία Παρασκευή” για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

|||

|||

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγία Παρασκευή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η εμβληματική ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον.

 

       Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Μόνο μία Γη», τονίζοντας την ανάγκη να ζήσουμε βιώσιμα σε αρμονία με τη φύση, κατανοώντας την αξία της και τοποθετώντας αυτή στο επίκεντρο λήψης αποφάσεων σε ατομικό και πολιτικό επίπεδο, προς ένα καθαρότερο, πιο πράσινο τρόπο ζωής.

 

       Δείτε κι αυτό: Μετά τον “στρατηγό άνεμο”,οι “αντίξοες συνθήκες” – Στυλιανίδης: Οι αντίξοες συνθήκες ευθύνονται για την πυρκαγιά

 

       Είναι όμως ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα.

 

       Το νερό, το οξυγόνο, τα δέντρα, τα φυτά είναι βασικά στοιχεία χωρίς τα οποία το ανθρώπινο γένος δεν μπορεί να επιβιώσει. Είναι προφανές επομένως σε όλους μας, πως η ζωή στον πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το φυσικό περιβάλλον και όσα αυτό μας προσφέρει. Οι  κίνδυνοι όμως που ελλοχεύουν και τα περιβαλλοντικά (ή οικολογικά) προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά. Τα περισσότερα  δημιουργούνται  κυρίως λόγω της  ανθρώπινης δραστηριότητας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα,  η μείωση της βιοποικιλότητας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η αποψίλωση των δασών, η όξινη βροχή είναι μερικά από τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος. Αν δεν αναλάβουμε όλοι μας δράση ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον πολύ σύντομα η οικολογική κρίση του πλανήτη μας θα απειλεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Γης.