Η μειοψηφούσα διοίκηση της πλειοψηφίας

Γράφει ο Νίκος Κριεκούκης *

Φίλες και φίλοι

Δημότες και δημότισσες,

Έχουν περάσει 15 μήνες και η διοίκηση της μειοψηφούσας πλειοψηφίας ευεργετημένη του νομοθέτη, αλλά και από τις ανίερες συμμαχίες περί άλλων ‘’τυρβάζει’’.

Η ‘’βιαστική τους ελπίδα’’ απεδήμησε και επέφερε τη γρήγορη απογοήτευση των δημοτών. Βρισκόμαστε στο μήνα Μάρτιο 2025 και ακόμη δεν έχει συνταχθεί ο προϋπολογισμός. Φαίνεται πως η προηγούμενη διοίκηση τους κράτησε την τεχνογνωσία και περιμένουν το ‘’μάννα’’ εξ’ ουρανού. Μπορούν όμως άνετα να ‘’πετάξουν χαρταετό’’, γιατί έχει μπει καλά η Σαρακοστή για να μην αντιληφθούν οι δημότες τα δυσβάσταχτα αυξημένα δημοτικά τέλη. Η πόλη αναστενάζει. Η καθαριότητα σε κατάσταση κατώτερη των περιστάσεων.

..

Ο χαρακτηρισμένος πεζόδρομος στη Λεωφόρο Δεκελείας ‘’άνδρο παρανομίας και ασυδοσίας’’. Τα ‘’συμφέροντα’’ είναι πολλά και οι ‘’σύμμαχοι’’ πρέπει να ‘’ευεργετηθούν’’. Τα πεζοδρόμια αναστενάζουν. Οι πλάκες πάλλονται με συχνότητα διαπασών. Οι χώροι στάθμευσης ανύπαρκτοι, αλλά και η αγωνία της διοίκησης ‘’μηδενική’’. Οι γέφυρες και οι πεζογέφυρες σε άθλια κατάσταση, με ‘’πλεονάζουσα’’ την ‘’ανευθυνότητα’’ της διοίκησης.

..

Οι ευεργετηθέντες ‘’περιπτεράδες’’ περιμένουν στη γωνία για να λάβουν το ‘’μέρισμά’’ τους. Το γνωστό αναψυκτήριο στο άλσος δια της πλαγίας οδού οδεύει προς γρήγορη υλοποίηση, διότι βιάζονται οι ‘’υμέτεροι’’. Το ‘’σανατόριο’’ πελατών καλά κρατεί. Ο ‘’πρέταντορ’’ κατευθύνει τα πάντα και τους πάντες. Όλοι έχουν το ‘’τσιπάκι’’ στο αυτί και περιμένουν τις άνωθεν εντολές. Ίσως την 25η Μαρτίου παρελάσει και το ‘’ευέλικτο’’ τμήμα των ‘’ερυθροσταυριτών’’.

..

Η ‘’αναρρίχηση’’ στην εξουσία με την ‘’ανίερη συμμαχία’’ δεν έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα στου πολλά υποσχόμενους δημότες.

Το ‘’βουβό ποτάμι’’ θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο με ‘’συμπυκνωμένους’’ όλους τους λόγους. Ίσως με το ‘’μασκάρεμα’’ της Αποκριάς και τη νηστεία της Σαρακοστής να βρουν ‘’το χαμένο δρόμο’’ τους και οι δημότες δουν το «αχνό φως της Ανάστασης»

* Μαθηματικός – Λογιστής

πρώην κοινοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας