Η ΛΑ.Σ Ηρακλείου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Με ανακοίνωσή της η ΛΑ.Σ Ηρακλείου τοποθετείται για το εκλογικό αποτέλεσμα

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες λαού του δήμου μας που στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναδεικνύοντάς την 3η δύναμη στο δήμο με 10,36% , σημειώνοντας σημαντική άνοδο (άνω του 70%) από το 2019 που ήταν 6,02%.  Σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη άνοδος σε ψήφους και ποσοστό στις κάλπες του δήμου μας για την Περιφέρεια που έφθασε το 15,40% από 8,65% το 2019. Στην Περιφέρεια Αττικής η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε 13,87% από το 8,28% το 2019 και από το 9,59% των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2023.

..

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσες και όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση, όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη στο πλάι μας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν και μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια.

 ..

Και στο δήμο μας, αποτυπώνεται το κύρος του ΚΚΕ που εκφράστηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και συνεχίστηκε και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σταθεροποιώντας ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του ΚΚΕ, στους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους του τόπου μας, μέσα σε ένα συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Επιβεβαιώνεται ότι μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και της νεολαίας του αναγνωρίζει το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια στο αντιλαϊκό και εχθρικό κράτος.

..

     Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε όποια νέα αντιλαϊκή δημοτική αρχή προκύψει και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, που θα υπηρετεί πιστά τις οδηγίες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

..

 Δεσμευόμαστε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βγαίνει μπροστά ακόμη πιο αποφασιστικά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού του δήμου μας, για να διεκδικήσει την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας. Θα συνεχίσει να βάζει στο επίκεντρο τη ζωή των παιδιών μας, την ασφάλειά τους, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, την υγεία και την παιδεία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αλλά και τα δικαιώματα στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελός μας.

..

 Το επόμενο διάστημα Δήμοι και Περιφέρειες  θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε ζήτησε ο πρωθυπουργός. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 που προβλέπει ακόμη μεγαλύτερο  οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων,  θυσιάζει αναγκαία για το λαό έργα στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων και του κέρδους.

..

 Αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει και η επόμενη δημοτική αρχή, ανεξαρτήτως σύνθεσης,  μαζί με την Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά. Αυτή την πολιτική θα στηρίζουν επί της ουσίας και οι δυνάμεις της δήθεν αντιπολίτευσης που προέρχονται από την μήτρα του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

..

Απέναντι στην επόμενη δημοτική αρχή, όποια σύνθεση κι αν έχει, αλλά και απέναντι στην Περιφέρεια και στο κράτος, θα υπάρχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που ο λαός εμπιστεύτηκε τα ψηφοδέλτιά της, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και στη μαζικότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Στην υπόθεση αυτή καλούμε να συμμετέχουν ποικιλοτρόπως όλοι αυτοί που μας στήριξαν.

..

 Στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών που έχουμε μπροστά μας, καλούμε τους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και όλο το λαό του δήμου μας να μην εμπιστευτεί ούτε το συνδυασμό του κ. Μπάμπαλου, ούτε του κ. Παπαδημητρίου και να ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Όσο και να διαγκωνίζονται για το ποιος τελικά θα υπερισχύσει, το βέβαιο είναι ότι και οι δύο μαζί θα μάχονται το επόμενο διάστημα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον δήμο μας, υπηρετώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι άλλωστε γεγονός ότι και οι δύο υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία μάλιστα βγάζουν στη φόρα προεκλογικά ο ένας για τον άλλον, ενώ την επομένη των εκλογών, με όποιο αποτέλεσμα, θα είναι μαζί, από κοινού, στο δημοτικό συμβούλιο για να τα υπερασπίζονται από την ίδια θέση. Ο λαός του Ηρακλείου έχει συμφέρον να τους αποδυναμώσει εξίσου, να βγουν με σημαντικές μειοψηφίες, για να έχουν το φόβο του λαού σε κάθε τους βήμα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. Ούτως ή άλλως, δημοτική αρχή θα προκύψει. Ας είναι αδύναμη μπροστά στο από χέρι αντιλαϊκό της έργο, για να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές όταν θα αποφασίζει ενάντια στα συμφέροντά μας.

..

Το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είναι η αντιφασιστική συγκέντρωση, της 1/11/2023, που καλούν σωματεία και φορείς της πόλης μας στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας. Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του!Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

..

Συνεχίζουμε! Τα χιλιάδες γαρύφαλλα κατατίθενται στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!