Η Κεραμική ανήκει στο λαό του Αμαρουσίου, λέει η Συμμαχία για την Ανατροπή

Η Κεραμική Έκθεση ανήκει στο Μαρούσι, το λαό του και την ιστορία του, τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη “Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι”, η οποία ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του επικείμενου πλειστηριασμού του ακινήτου, μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου, Δημ. Πολυχρονιάδη. Να σημειωθεί πως, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ανακηρύχθηκε ως χώρος πολιτισμού, όμως το θέμα του πλειστηριασμού παραμένει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της “Συμμαχίας για την Ανατροπή στο Μαρούσι” έχει ως εξής:

Με πρωτοβουλία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, κατόπιν ερωτήματος του Δημοτικού Συμβούλου Δ. Πολυχρονιάδη, αναδείχθηκε το θέμα του επικείμενου πλειστηριασμού του ακινήτου της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ από την ΕΤΑΔ κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της 29ης Απριλίου 2024.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στη βάση των προτάσεων μας, το συγκεκριμένο ακίνητο της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ανακηρύχθηκε ως χώρος πολιτισμού και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου.

Στη συνέχεια, με παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου και για να αποφευχθεί από την κυβέρνηση το πολιτικό κόστος λόγω των ευρωεκλογών της 9-6-2024, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός του ακινήτου από την ΕΤΑΔ, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 20 – 5 – 2024 για την 1η Ιουλίου 2024.

Από τότε, ουδεμία άλλη ουσιαστική κίνηση διεκδίκησης του ακινήτου της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ από τον Δήμο Αμαρουσίου έγινε σε κινηματικό ή και νομικό επίπεδο.

Το εμβληματικού χαρακτήρα ακίνητο – τοπόσημο για την πόλη του Αμαρουσίου και την ιστορία της περιμένει καρτερικά την ημέρα της διεξαγωγής του πλειστηριασμού του, με την ΕΤΑΔ να έχει ήδη καταθέσει προσφυγές κατά της τροποποίησης χρήσεως του συγκεκριμένου ακινήτου σε χώρο πολιτισμού (σχετική αίτηση της ΕΤΑΔ κατά της απόφασης του Δ.Σ. Αμαρουσίου κατατέθηκε τόσο στο Δήμο Αμαρουσίου όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής)

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποδεχόμενη πλήρως τις κυβερνητικές πολιτικές του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας στους δανειστές και εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές τους δεν διανοείται να διεκδικήσει τον χώρο της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ με δωρεάν παραχώρηση χρήσεως προστατεύοντας το διατηρητέο κτήριο και την ιστορία της πόλης του Μαρουσιού , που το καθιστά τοπόσημο της , ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της ζημιάς που έχει επέλθει στο Δήμο Αμαρουσίου από τις κυβερνητικές πολιτικές σε σχέση με το δομημένο περιβάλλον στην περιοχή και τις χρήσεις γης που έχουν επιβληθεί για το σύνολο του Δήμου.

Κι από όλα αυτά λείπει εσκεμμένα και σχεδιασμένα ο λαϊκός παράγοντας του Αμαρουσίου και η εμφάνισή του στο προσκήνιο με μαζικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αντικρούσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης σε ό, τι αφορά το ξεπούλημα του ακινήτου της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ που μεθοδεύεται από την ΕΤΑΔ .

Για άλλη μια φορά επαναφέρουμε την πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει στην Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου αλλά και στην διαπαραταξιακή επιτροπή, που εμείς ζητήσαμε να συσταθεί για το ζήτημα της οργάνωσης των διεκδικήσεών μας για το πέρασμα του ακινήτου του ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ στην ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου και του λαού του Αμαρουσίου, χωρίς αυτή (η πρόταση) να πραγματοποιηθεί :

ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΔΗΜΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Η πολιτική μας αυτή να αποτελέσει την προμετωπίδα των διεκδικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου έναντι της κεντρικής διοίκησης και της κυβέρνησης και να σταματήσει η Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου να συντάσσεται και να αποδέχεται – υπερασπίζεται το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν χρεών του Δημοσίου προς τους δανειστές που θα αποπληρωθούν με την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα χέρια της ΕΤΑΔ.

Σε ό, τι μας αφορά δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε μέχρι να περιέλθει το ακίνητο της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ στην ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου άνευ χρηματικού τιμήματος στη βάση της παραπάνω πρότασής μας γιατί Η ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!