Η Hellenic Train απέλυσε τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια - EKFRASI.net

Η Hellenic Train απέλυσε τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια

Η Hellenic Train απέλυσε τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια

«Με απέλυσαν γιατί θα ήμουν ξανά υποψήφιος για το σωματείο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ», καταγγέλλει ο Κώστας Γενιδούνιας, μετά την αιφνιδιαστική απόλυσή του από τη Hellenic Train

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η Hellenic Train προχώρησε στην απόλυση του Κώστα Γενιδούνια, πρώην προέδρου των μηχανοδηγών του ΟΣΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Ο συνδικαλιστής, μάλιστα, ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή, με εξώδικο που του έστειλε η εταιρεία.

Ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr, υποστηρίζει πως η απόλυση αποφασίστηκε γιατί είχε θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του σωματείου των μηχανοδηγών. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται πως ο κ. Γενιδούνιας παρενέβη από την πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα των Τεμπών, καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν στον σιδηρόδρομο. Και πριν, όμως, από τη σύγκρουση των τρένων, ο ίδιος και το σωματείο είχαν προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.

Ενδιαφέρον έχει και η περίοδος που έρχεται η απόλυση, λίγο πριν διερευνήσει η Βουλή τις ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τα Τέμπη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γενιδούνιας, αν και σαφώς θα είχε να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τον σιδηρόδρομο, δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ είχε υποβάλει και ο ίδιος αίτημα για να καταθέσει.

Επικαιρότητα

Κλιμακώνουν οι αγρότες παρά τις διασπαστικές κινήσεις και την στοχοποίηση στελεχών τους και κλείνουν τους δρόμους

Κλιμακώνουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους παρά τις διασπαστικές κινήσεις φίλα προσκείμενων προς την κυβέρνηση συναδέλφων τους και την στοχοποίηση στελεχών τους μέσω της ΑΑΔΕ,