Η Εναλλακτική Δράση καλεί στην παράσταση “Όλο σπίτι κρεβάτι και εκκλησία” στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Στην παράσταση “Όλο σπίτι κρεβάτι και εκκλησία” που ανεβαίνει στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2024 στις 9.30′ μ.μ. καλεί τους θεατρόφιλους η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής έχει ως εξής:

Το θεατρικό έργο «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία», που πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις σύγχρονες κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης, προτείνει η Εναλλακτική Δράση στα μέλη τις φίλες και τους φίλους της, όχι μόνο να το παρακολουθήσουμε, αλλά και να το συζητήσουμε. ΄

Είναι μια ευκαιρία με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να αναδείξουμε αυτό το θέμα που, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο την εποχή που το έγραψε ο Ντάριο Φο, αφού και σήμερα  εξακολουθούμε να ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση της γυναίκας με αυτή αυτής που περιγράφει η Ράμε στο έργο. Μιας γυναίκας καταπιεσμένης, υπόδουλης, όπου ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την θέση και τον ρόλο της, πολεμώντας τα κοινωνικά κλισέ που η κοινωνία, η πατριαρχία, οι άντρες, αλλά  και οι ίδιες έχουν επιβάλει στους εαυτούς τους. Γιατί και σήμερα πολλές γυναίκες κλαίνε, υποδουλώνονται, αγνοούνται, δολοφονούνται…

Το έργο παίζεται από την θεατρική ομάδα “Συντεταγμένοι”, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ένα εμβληματικό αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα στο χώρο του πολιτισμού, στο οποίο με πολλούς τρόπους όλα αυτά  τα χρόνια, σαν Εναλλακτική Δράση, έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας και θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε.

Ενημερωτικά αναφέρουμε  ότι η πρωταγωνίστρια,  Τατιάνα Σκανάτοβιτς που είναι και η σκηνοθέτιδα του έργου, συμμετείχε και μίλησε εκ μέρους της κατάληψης του Θεάτρου Εμπρός στην εκδήλωση που διοργανώσαμε πρόσφατα στο χώρο μας με θέμα, “Από την κατάληψη του Πολυτεχνείου στις καταλήψεις της εποχής μας”

Η παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 22/12 έως 13/1, στις 9.30μμ.

Εμείς προτείνουμε να το παρακολουθήσουμε όλες και όλοι μαζί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Εκεί θα συνεννοηθούμε με την Τατιάνα, προκειμένου να κάνουμε σχετική εκδήλωση-συζήτηση για το έργο στο εναλλακτικό στέκι :”Alternativa”

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δήμητρα Τσομπάνη 6944167347

Επισυνάπτεται και η αφίσα του έργου με την επισήμανση ότι η είσοδος στις παραστάσεις του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ είναι ελεύθερη, με κατά βούληση για οικονομική ενίσχυση.