Διαγράφουν βασικά συστατικά της ιστορίας του Δήμου

Η Δεξιά διοίκηση Τομπούλογλου επιχειρεί να διαγράψει βασικά συστατικά της ιστορίας του Δήμου, όπως οι προσφυγικές ρίζες του, αλλά και η συμβολή και μαζική συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση”, αναφέρει η ΛΑ.Σ. Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παρουσίαση του επετειακού σήματος των 100 χρόνων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας, η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας είναι η παρακάτω:

Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ, με το έμβλημα που παρουσίασε για τα 100 χρόνια της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, επιχειρεί να διαγράψει ορισμένα από τα πιο ουσιαστικά συστατικά της ιστορίας του Δήμου μας. Αυτό υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης Τομπούλογλου.

Μάταια θα αναζητήσει κανείς κάποια αναφορά στο προσφυγικό στοιχείο και τον εργατικό χαρακτήρα της πόλης μας. Στο σήμα που επιλέχθηκε δε χώρεσε ούτε καν το μνημείο του μικρασιατικού και ποντιακού ελληνισμού, ή έστω ένας συμβολισμός για τον προσφυγικό συνοικισμό. . .

Η μεγάλη συμβολή των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής στην  Εθνική Αντίσταση μέσα από την απαράμιλλη δράση του 8ου Τομέα του ΕΑΜ και της  ΕΠΟΝ  αλλά και  τους σκληρούς  εργατικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες μέχρι τις μέρες μας εδράστηκε ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία που επιχειρεί να σβήσει η Δημοτική Αρχή.

Είναι φυσικά πλήρως κατανοητό γιατί η Δημοτική Αρχή νιώθει άβολα με τις  λαϊκές καταβολές και τις αγωνιστικές παραδόσεις της περιοχής μας.