Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου συμμετέχει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης για παιδιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου συμμετέχει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών για παιδιά 5 – 14 ετών, ώστε να συμμετέχουν δωρεάν στις δράσεις της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει ως εξής:

Καλοκαίρι στην πόλη για τα παιδιά παρέα με τα καλύτερα βιβλία! Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών δίνοντας την ευκαιρία σε όσα παιδιά 5-14 ετών το επιθυμούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν. Επτά ημέρες, επτά πρωινά, επτά συναντήσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε επιλεγμένες ημέρες μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όπου τα παιδιά θα διαβάσουν, θα παίξουν, θα πάρουν μέρος σε θεματικές δράσεις.

Η φετινή Εκστρατεία έχει τίτλο «Από τη Γη ως τον Ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και αγγίζει περιβαλλοντικά θέματα ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να φέρει το παιδί πιο κοντά στη φύση, κατανοώντας την σχέση του ανθρώπου με αυτή.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί ως «εμψυχωτές» – «εμψυχώτριες» των παιδιών κατά τη διάρκεια των δράσεων και του παιχνιδιού με την αρωγή, πάντοτε, του προσωπικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr έως τις 17 Ιουνίου όπου οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα βρουν και αναλυτικότερα στοιχεία για το φετινό πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας (ενότητα Υπηρεσίες – Δημοτική Βιβλιοθήκη).