Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου: Παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια το νέο ΕΣΠΑ

|||||

|||||

         Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να δίνει λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν στη Δυτική Αθήνα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναπτυξιακής επανεκκίνησης που είναι ήδη σε εξέλιξη, αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ από το  ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.  

 

       Ειδικότερα ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στη σειρά έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό περίπου 88 εκ. ευρώ, εστίασε στην ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας που εκπονείται για πρώτη φορά αλλά και στην ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), «έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς οργανισμούς στη χώρα», υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια έχει εκχωρήσει 58 εκατ. ευρώ στον ΑΣΔΑ από το ΠΕΠ Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες των Δήμων της περιοχής.  

 

       Α. Παχατουρίδης: «Όραμα ετών η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη από την Περιφέρεια»

 

      Το δεύτερο workshop που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, παρουσία Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, εντάσσεται στον κύκλο των σχετικών θεματικών ημερίδων με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»  που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, και θα ολοκληρωθεί, στη Δυτική Αττική στις 28 Ιουλίου.

 

      Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος.

 

     Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ι. Λοβέρδος, οι Δήμαρχοι Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Αγ. Βαρβάρας, Λ. Μίχος, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Πετρούπολης Σ. Βλάχος, Καματερού Σ. Τσίρμπας. Τον Δήμο Χαϊδαρίου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Κ. Χρονοπούλου και ο Γ. Γραμματέας Α. Κουτάντος. Επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Χαϊδαρίου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Κατσιγιάννης, Χ. Αλεξανδράτος και Μ. Αγγελοπούλου, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο Γ. Γραμματέας του ΑΔΣΑ Γ. Αρβανίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ι. Τόλης, εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ, του ΑΔΣΑ, υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων Δυτικής Αθήνας και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

 

      Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΔΣΑ αφού χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του με την Περιφέρεια τόνισε πως η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ είναι το «όχημα» για τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη του Περιστερίου. «Θέλουμε μία πιο λειτουργική, πιο έξυπνη και πιο ανθρώπινη πόλη» τόνισε και πρόσθεσε ότι θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας, ενεργειακής εξοικονόμησης αλλά και στην υλοποίηση εμβληματικών έργων, με προτεραιότητα τη δημιουργία του νέου υπερτοπικού άλσους. Αναφερόμενος στην εκπόνηση της αντιπλημμυρικής μελέτης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως «ένα όραμα ετών μπαίνει σε φάση υλοποίησης». 

 

      Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος στην ομιλία του τόνισε πως η αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας γίνεται με στρατηγικό σχεδιασμό και επιτελικότητα και επισήμανε πως για πρώτη φορά, χάρη στο όραμα του Περιφερειάρχη, ο Α΄και ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης μιλάνε την ίδια γλώσσα. Αναφερόμενος ενδεικτικά στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται η προγραμματίζονται από την Περιφέρεια εστίασε στην αναβάθμιση και ανάδειξη της Ιεράς Οδού, στη δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου για άτομα με αναπηρία αλλά και στην πρότυπη μονάδα αυτοδιαβίωσης για άτομα με αναπηρία.