Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας

Τη βάναυση επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των σπουδαστών καλλιτεχνικών καταδικάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωση της. Τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην αυξανόμενη λαϊκή οργή», ενώ καλεί σε «ανυποχώρητο μαζικό αγώνα και κοινή πάλη όλων των κλάδων». Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μετά την τεράστια απεργία των εκπαιδευτικών στις 15 Φλεβάρη και τις μαζικότατες διαδηλώσεις, καθώς ο αγώνας των εργαζομένων και των σπουδαστών στον πολιτισμό συνεχίζεται αμείωτος, λίγο πριν την απεργία στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην αυξανόμενη λαϊκή οργή για την ακρίβεια, τη φτώχεια και την κοροϊδία, από την ενεργοποίηση της κρατικής καταστολής.

Με μεγάλη δύναμη ΜΑΤ κτύπησαν άγρια με κλομπ και περικύκλωσαν την Δευτέρα το απόγευμα τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών που συνενώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, λίγο πριν την παράσταση Κεραμέως – Μητσοτάκη για το έργο τους στη διάλυση της εκπαίδευσης.

Παρά την καταστολή οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και οι νέες και οι νέοι διαδήλωσαν μαχητικά και έστειλαν το μήνυμα πως ο αγώνας θα κλιμακωθεί για την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της αντιλαϊκής πολιτικής της, με την οποία συναινούν στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι εθνικιστες-ακροδεξιοί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές!

Τη νίκη θα φέρει ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας και η κοινή πάλη όλων των κλάδων.