H σύγχρονη ΔΕΗ που σώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα…θα κάνει έκτακτες διακοπές για να μην έχουμε black out!

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΗ, με την οποία γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει σε έκτακτες διακοπές ρεύματος ώστε να αποφευχθεί το black out λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος. Πάντως, η ανακοίνωση, αλλά και το γεγονός ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει σε προληπτικές διακοπές ρεύματος γεννά ερωτηματικά, αφού υποτίθεται ότι έχει εκσυγχρονίσει το δίκτυο της ώστε να μην προβαίνει σε έκτακτες διακοπές. Φαίνεται, όμως, ότι ο μόνος εκσυγχρονισμός ήταν αυτός της αύξησης της τιμής του ρεύματος για τους καταναλωτές!

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Προσπάθειες αποφυγής μπλακ άουτ λόγω καύσωνα. Η απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος τις επόμενες ώρες.

Το φορτίο φτάνει στα όριά του τα επόμενα 24ωρα, λόγω της ραγδαία αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που φέρνει ο καύσωνας και τα 43άρια. Μέχρι την Παρασκευή, οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, άμεσα. Μάλιστα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει αναστείλει τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που γίνονται κάθε μέρα.

Παρότι οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι λόγω των φωτοβολταϊκών πάρκων η επάρκεια του συστήματος είναι διασφαλισμένη, υπάρχει ένα δύσκολο δίωρο -στο διάστημα 20:00 με 22:00- που η ζήτηση είναι υψηλή και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών μηδενίζεται.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη χθες, Τρίτη, το φορτίο έφτασε στα 8.000 MW, σήμερα, Τετάρτη, θα φτάσει στα 9.410 MW, και την Πέμπτη και την Παρασκευή θα αγγίξει τα 10.000 MW. Η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα πέσει η θερμοκρασία, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Πού έχει διακοπή ρεύματος τώρα

Σε Μαραθώνα και Γραμματικό έχει ήδη σημειωθεί ξαφνικό μπλακ άουτ νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το irafina.gr, πρόκειται για βλάβη στην περιοχή και στο σημείο σπεύδουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση. Το ρεύμα αναμένεται να επανέλθει γύρω στις 11 το πρωί.

Υπάρχουν επίσης αναφορές στα social media για διακοπή ρεύματος αυτή την ώρα στην περιοχή της Νίκαιας.

Θα σπάσουν τα θερμόμετρα: Δύο μέρες με 45άρια

Η Τετάρτη είναι η πιο ζεστή ημέρα του κύματος ζέστης που ανεβάζει τη θερμοκρασία τοπικά ακόμα και στους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και αύριο, Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα από την Παρασκευή.

Για σήμερα, πάντως Τετάρτη 43άρια και 44άρια θα νιώσουν οι κάτοικοι σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Κρήτη και Ρόδο, όπου τοπικά ο υδράργυρος μπορεί να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη 44άρια και τοπικά 45άρια θα υπάρξουν στο εσωτερικό της Ρόδου και της Κρήτης, όπως και σε ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.

Τι ώρα σταματούν τα delivery στην Αττική

Τόσο σήμερα, όσο και την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων όσο και σε μείωση απασχόλησης ή ακόμη και σε παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-17.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο, για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης.

Ειδικότερα, για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που βρίσκονται κυρίως στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, όπου και αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών από τις 12.00 έως τις 17.00, σήμερα και την Πέμπτη, σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, όπως η διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (ντελίβερι), οι εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα και εργοτάξια κ.λπ., όταν η θερμοκρασία είναι ίση ή ανώτερη των 40 βαθμών Κελσίου.