Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – Συγκέντρωση στις 7

39χρονος άντρας δολοφόνησε με μαχαίρι την 28χρονη πρώην σύντροφο του λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Νωρίτερα είχε ζητήσει να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι.

Η γυναίκα βρισκόταν στο Α.Τ. μαζί με φίλο της για να καταγγείλει εκ νέου τον 39χρονο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε καταθέσει εναντίον του για βιαιοπραγία και βιασμό, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, μετά τον χωρισμό τους το 2020. Χθες επιστρέφοντας στο σπίτι της μαζί με φίλο της, της φάνηκε πως είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει γι’ αυτό και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Εκεί υποστηρίζεται πως της πρότειναν να κάνει νέα μήνυση, η ίδια, όμως, φέρεται να είπε ότι δεν έχει νόημα, γιατί το είχε κάνει το 2020 ωστόσο δεν έγινε τίποτα και πλέον φοβάται. Έπειτα ζήτησε να την συνοδεύσει κάποιο περιπολικό στο σπίτι, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο λόγος είναι πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο.

Μόλις η 28χρονη βγήκε από το Α.Τ. κάλεσε το 100 για να έρθει κάποιο περιπολικό. Τότε εμφανίστηκε ο 39χρονος και της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την και σκοτώνοντάς την. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωνές της γυναίκας ακούγονταν και στο κέντρο της Άμεσης Δράσης καθώς δεν είχε ολοκληρώσει καν την κλήση με το 100. Αμέσως μετά ο άντρας αυτοτραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τον Πανδημοτικό Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού να καλεί σήμερα σε συγκέντρωση καταδίκης στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.