Γιάννης κερνάει, Στράτος πίνει… Ευρηματική ανακοίνωση της ΔΑΣ για το καθεστώς των υπερωριών!

|||

|||

..

..

..

 

  Τους βασικούς υπαίτιους του αδιαφανούς καθεστώτος των υπερωριών που υπάρχει στο Δήμο Μεταμόρφωσης φωτογραφίζει η ανακοίνωση της ΔΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών διέρρευσε (στο φως της ημέρας) το αρχείο των υπερωριών Αυγούστου, το οποίο προξένησε σάλο, τόσο ανάμεσα στους εργαζόμενους όσο και στο Δημοτικό συμβούλιο

 

Η διαπίστωση ότι η δημοτική αρχή χειρίζεται ως εργαλείο παραταξιακής στήριξης της υπερωρίες δεν μπόρεσε να συγκαλυφθεί από την ουσιαστική αφωνία της δημοτικής αρχής.

 

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι η ακόλουθη:

 

  Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και εκτέθηκε σε δημόσια θέα όλη η σαπίλα των σχέσεων εξάρτησης του Δημάρχου και του προέδρου του σωματείου μας. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η μπόχα που αναδύεται. Στο δήμο μας αυτά τα υποψιαζόμασταν όλοι, για αυτό το λόγο έπαυσε άλλωστε η Δημοτική Αρχή τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων για την υπερωριακή απασχόληση στον ιστότοπο «Διαύγεια» μετά από 12 χρόνια. Καταγγέλλαμε την αξιοποίηση των εκτός τακτικών αμοιβών αποδοχών (υπερωρίες, Κυριακές κλπ), ως μηχανισμό διάσπασης των εργαζομένων και συναλλαγής με τη Δημοτική Αρχή. Λέγαμε πως δεν μπορεί η διαφορά δύο ομοιόβαθμων εργαζομένων, με ίδια προσόντα και την ίδια ακριβώς προσφορά σε εργασία, με μόνη διαφορά την τοποθέτησή τους σε διαφορετικές υπηρεσίες, να αγγίζει τον εισαγωγικό μισθό ενός νεοπροσληφθέντα υπαλλήλου.

 

  Τώρα μάθαμε και ότι οι “λίγοι και εκλεχτοί” λαμβάνουν υπερωρίες με εντολή Δημάρχου και συναίνεση προέδρου, ότι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως διοικητικοί, παρότι εργάτες καθαριότητας, τις “ταβανιάζουν” τις υπερωρίες, “δουλεύοντας” νυχθημερόν και άλλα τέτοια όμορφα, νόμιμα και ηθικά που έχουν και γερή δόση ιδιοτέλειας όσων εμπλέκονται.

 

  Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αναλογισθεί τι ακριβώς δίνει η πλειοψηφία του σωματείου μας, που ταυτίζεται σχεδόν με τη διοικητική ιεραρχία του Δήμου, στο Δήμαρχο κάθε φορά που τα συμφωνούνε για την επιβράβευση του μηχανισμού τους; Μήπως με τέτοιες συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες σφραγίζεται η εργασιακή ειρήνη και η συναίνεση στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος μας; Μήπως έτσι κανείς δεν τολμάει να διαμαρτυρηθεί για την εξαήμερη εργασία, που εντέχνως την πλασάρουν σαν υποχρεωτική, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στους χώρους δουλειάς, τα ελλιπή Μέσα Ατομικής Προστασίας, για τους μισθούς μας που είναι 40% πετσοκομμένοι εδώ και μια δεκαετία και τους τρώει τώρα και άλλο η ακρίβεια;

 

Σχετικό θέμα:     Αδιαφανής διαχείριση των υπερωριών!

 

Μήπως επειδή έχουν καλυμμένα ο ένας τα νότα του άλλου, ο Δήμαρχος μπορεί να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι επιβραβεύει τους εργαζόμενους (αλήθεια Δήμαρχε γιατί δεν έδωσες εντολή να πάρουν ώρες και οι 300 εργαζόμενοι αλλά περιορίστηκες σε 3) και ο πρόεδρος και διευθυντής καθαριότητας που αντί να σκέφτεται πως θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα κρυφτεί, σφυρίζει αδιάφορα και συγκαλεί ΔΣ, μετά από όλα αυτά, για να πάρει απόφαση ξανά το σωματείο για αγωγή ενάντια στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ για την περίπτωση της καραμπινάτης νοθείας του συνεδρίου στην οποία πρωταγωνίστησε η παράταξη στην οποία είναι μεγαλοστέλεχος ο πρόεδρος, η Συνδικαλιστική Ανατροπή. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα του για να τη βρουν όλοι αυτοί… Αν δεν τους βγάλουμε από το σβέρκο μας προκοπή δε θα δούμε…

 

Διεκδικούμε τώρα να:

  • Επανέλθει η δημοσιοποίηση των υπερωριακών αμοιβών στην “Διαύγεια”.

  • Εκλογή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας από όλους τους εργαζόμενους του δήμου, με εκλογές.

  • Να καταμετρηθούν και να χορηγηθούν απ’ την Δημοτική Αρχή τα ρεπό αναπλήρωσης για εργασία που παρασχέθηκε κατά τις Κυριακές και Αργίες, τα οποία παρανόμως δεν χορηγούνται. Κανένας εργαζόμενος να μην υποχρεώνεται να δουλεύει 6η και 7η μέρα.

  • Τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου δίνοντας δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες του Δ.Σ. ΚΑΙ στους συναδέλφους Ι.Δ.Ο.Χ. (ΕΣΠΑ, σχολικές καθαρίστριες κλπ), υπαλλήλους που εργάζονται με τις κατάπτυστες ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο μας έως και 17 χρόνια.

 

Για όλα αυτά και για να οργανωθεί η πανεργατική πανελλαδική απεργιακή απάντηση στις 9 Νοέμβρη με κύρια αιτήματα του κλάδου μας 20% αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητάμε άμεσα να οριστεί Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.

 

Μεταμόρφωση 25/09/2022

 

Π. Μακρίδης για υπερωρίες: Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο!

 

Γ. Χρονόπουλος: Από πότε ο Δήμαρχος μοιράζει υπερωρίες;

 

Ν. Ζυγούνας: Είστε εκτεθειμένοι για έκνομες πράξεις (για τις υπερωρίες)