Γιάννα Ρήγα:Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων ΑμεΑ προχώρησε το Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” του Δήμου Μεγαρέων

|||

|||

         Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” του Δήμου Μεγαρέων, Γιάννα Ρήγα, σύμφωνα με την οποία το ΝΠΔΔ απέλυσε τέσσερεις εργαζόμενους ΑμΕΑ που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ και με επιδότηση του μισθού τους κατά 90%!

 

          Αναλυτικά,η ανακοίνωση – καταγγελία της Γιάννας Ρήγα έχει ως εξής:

 

        Χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ενώ βρισκόμαστε σε μια συνεχή οικονομική και ενεργειακή κρίση λόγω της πανδημίας και των γεγονότων στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου μας προχώρησε σε μία ανήκουστη ενέργεια! Έστειλε στην ανεργία τέσσερις εργαζόμενους με Αναπηρία.

 

     Οι τέσσερις εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω προκήρυξης του OAEΔ που δίνει το δικαίωμα σε Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα να προσλάβουν ΑμεΑ. Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο κατά 90%  από τον ΟΑΕΔ με ένα 10% μισθολογικό κόστος για την επιχείρηση που θα απασχοληθούν και μετά το τέλος της σύμβασής τους υπάρχει η δυνατότητα αυτή να μετατραπεί από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 

 

       Και οι τέσσερις εργαζόμενοι κάλυπταν ανάγκες υπαρκτές και πραγματικές και απολύθηκαν, με τη φθηνή δικαιολογία ότι “δεν πρόκειται περί απόλυσης, αλλά περί λήξης του προγράμματος” και πιο συγκεκριμένα ειπώθηκε η ανάλγητη φράση “τι περιμένατε να πάρετε σύνταξη από τον ΗΡΟΔΩΡΟ”!!!

 

      Θα αναφερθώ μόνο σε δυο από τους τέσσερις εργαζόμενους. Η Μ.Κ. έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 68% και είναι μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο τέκνο!!!

Ο Χ.Ι. είναι πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων ανήλικων τέκνων και είναι καρκινοπαθής..

 

         Θέτω τα εξής ερωτήματα:

 

     – Τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» είναι ενήμερα για την απόφαση του Προέδρου να μην μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου, ενώ του το επέτρεπε ο νόμος και παράλληλα άλλα νομικά πρόσωπα Δήμων έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις;

 

      – Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου είναι ενήμερο;

 

    – Για ποιο λόγο ρίχνουν στον Καιάδα τους τέσσερις εργαζόμενους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους στο ζοφερό και δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε;

 

     – Που είναι η “κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη” που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»;

 

      Η εργασία είναι Δικαίωμα και όχι προνόμιο! Καλώ τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» να αποδείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία αναιρώντας την άδικη απόφαση και να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και ζητώ να τεθεί σαν τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.