Για την ΕΡΙΟΤΕΚ των χιλιάδων προσφύγων- εργατών

Γράφει η Ζωή Μπακογιάννη , δικηγόρος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον Παναγιώτη Μανούρη

..

Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν είναι υποχρεωμένος να έχει γνώση για τις απαλλοτριώσεις. Ούτε είναι υποχρεωμένος να έχει γνώσεις γιατρού, οικονομολόγου, δικηγόρου, πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα, ηλεκτρολόγου-μηχανικού, λογιστή, τεχνίτη κλπ για να έχει την δυνατότητα να ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια. Αντίθετα, η Δημοτική Αρχή ειναι υποχρεωμένη να φέρνει εισηγήσεις θεμάτων που να είναι σαφείς και αιτιολογημένες, ώστε διαβάζοντας τες, όλοι οι Σύμβουλοι να καταλαβαίνουν το θέμα και να διαμορφώνουν άποψη για να υπέρ ή κατά ψηφίζουν στην συνέχεια.

..

Η Δήμαρχος και στην υπόθεση της ΕΡΙΟΤΕΚ προσπάθησε να εγκλωβίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε διαδικασία με αφανή κατεύθυνση. Στην εισήγησή της δεν ήταν ξεκάθαρο πόσες απαλλοτριώσεις και ποιές ισχύουν σήμερα. Ούτε απάντησε σε επεξηγηματικές ερωτήσεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από την επιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης. Γιατί άραγε; Γιατί δεν θέλησε να διαφωτίσει τους δημοτικούς συμβούλους; Γιατί δεν είπε η Δήμαρχος ότι οι αντίδικοι δεν δικαιούνταν να ζητήσουν την άρση της απαλλοτρίωσης τον Φεβρουάριο του 2023 ; Ενώ δικαιολόγησε το αίτημά τους αφού το ακίνητό τους ήταν απαλλοτριωμένο για πολλά χρόνια , όπως ανέφερε πολλές φορές. Γιατί δεν ξεκαθάρισε το λόγο που καθυστέρησαν και έφεραν το αίτημα των αντιδίκων για να αρθεί η απαλλοτρίωση την τελευταία στιγμή – στην εκπνοή της εξάμηνης προθεσμίας; Ποιες ενέργειες εξάντλησαν ; Πού είναι η αλληλογραφία που επανειλλημένως ζητήθηκε ; Δεν αισθάνθηκε καν την ηθική υποχρέωση να πει δυό λόγια που δεν ενημέρωσε την Αντιπολίτευση ενώ είχε συνεννοήσεις με την οικογένεια Μήτση, χωρίς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να γνωρίζουν το παραμικρό;

..

Όλα αυτά φανερώνουν διαχείριση με παραλείψεις πολύ σοβαρές, οπωσδήποτε της Δημάρχου που είχε άμεση γνώση και εμπλοκή. Το θέμα , όπως και άλλα σοβαρά για τα συμφέροντα του Δήμου, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η ΕΡΙΟΤΕΚ ανήκει στα παιδιά της Ιωνίας, για τις ψυχές όλων όσων μάτωσαν στα εργοστάσια του Κυρκίνη και του Μποδοσάκη.