Για θέματα πολιτικής προστασίας συζήτησε με τον Δήμαρχο η Δ. Γκούμα

Για θέματα πολιτικής προστασίας συζήτησε με τον Δήμαρχο, Γ. Τομπούλογλου, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υπεύθυνη της Παράταξης για θέματα πολίτικης προστασίας, Δ. Γκούμα. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει ως εξής:

  Η Δανάη Γκούμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ Γιάννη Τομπούλογλου ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες και τα μέτρα του Δήμους για την προστασία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων (άστεγοι κτλ). 

Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια γίναμε  αρκετές φορές μάρτυρες της ανεπάρκειας  του σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας στο Δήμο μας, με πολυήμερες διακοπές ηλεκτροδότησης, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεπάρκεια μέσων, διάχυση ευθυνών μεταξύ φορέων κτλ

Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αποτυπώνεται και σε απάντηση που λάβαμε αναφορικά με την κήρυξη του Δήμου σε “Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας” (Οκτώβριος 2023)

Στο απαντητικό έγγραφο η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι… εκτελεί το έργο της ΣΚΡΑ (!!) και ότι .. διαβίβασε την “Απόφαση Κήρυξης σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας” “σε όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο, για την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων από τη μεριά τους ενεργειών και τελούμε εν αναμονή της ανταπόκρισής τους.”