Για να μη μείνει το “ποτέ ξανά” άλλη μια υπόσχεση

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου

Από το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ως Γονείς και Κηδεμόνες  του Αμαρουσίου δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη, τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων, να μοιραστούμε τις σκέψεις και τον πόνο μας και να εκφράσουμε την οργή μας,  αφενός για την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων και  την αναζήτηση της πραγματικής  ευθύνης σε μια Χώρα, μάλλον σε ένα Κράτος, που δεν αποδέχεται τις  δικές του ευθύνες και την ανεπάρκειά του να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του, αφετέρου δε για το γεγονός ότι και οι δικές μας προειδοποιήσεις , ως Ενώσεις Συλλόγων Γονέων,  προς τους αρμόδιους φορείς για προβλήματα ή/και τις  εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις στα σχολεία και στους χώρους που κινούνται τα παιδιά μας, πολλές φορές αγνοούνται .

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του Αμαρουσίου, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης, να προστρέξουμε να δώσουμε αίμα.

Παράλληλα καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του Αμαρουσίου να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς που τα παιδιά τους ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο. Να αποδοθούν ευθύνες σε ΟΛΟΥΣ όσους έχουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται και να μην αρκεστούμε στο “ανθρώπινο λάθος”. Να στηλιτεύσουμε την “πανάκεια” των ιδιωτικοποιήσεων που αφήνει γυμνές τις υποδομές της χώρας και εκτεθειμένους τους πολίτες της. Και πάνω απ’ όλα να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του Ο.Σ.Ε. προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν γρήγορα ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Ούτε τα παιδιά μας, ούτε οι γονείς μας, ούτε εμείς είμαστε αναλώσιμοι!

Οι ιθύνοντες  ήξεραν και κώφευαν!

Οι ιθύνοντες γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν!

Για να μην χρειαστεί να μας πουν “ποτέ ξανά” ας λάβουν υπόψη τους, τις εκάστοτε προειδοποιήσεις από τους φορείς που φωνάζουν!