Για ένα νέο Ηλιακό Χωριό

|||

|||

          Της Ελίζας Αλμακίδου, κάτοικου Ηλιακού Χωριού

 

        Το Ηλιακό Χωριό εντάσσεται στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όμως διαθέτει πολλά ανάδελφα χαρακτηριστικά από κάθε άλλη γειτονιά του Δήμου. Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί μόνο μια γειτονιά, αλλά ένα συγκρότημά κατοικιών, κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών, που εδώ και πολλά χρόνια απαξιώνονται καθημερινά. Δεν είναι μόνο η διακοπή λειτουργίας του ενεργειακού κέντρου, καθώς επίσης και η διακοπή λειτουργίας των ηλιακών πάνελ, αλλά είναι η διαρκής απαξίωση των υποδομών, των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων, που μειώνουν την αξία της περιουσίας μας.

 

     Η νέα δημοτική αρχή απαιτείται να επενδύσει στο Ηλιακό Χωριό και το ανθρώπινο κεφάλαιο των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να καταργηθεί κάθε μέτρο που οδηγεί στην «γκετοποίηση» του Ηλιακού Χωριού, όπως π.χ. οι δρόμοι αδιέξοδα. Παράλληλα η διάνοιξη των δρόμων θα πρέπει να συνοδεύεται με μέτρα που δεν θα αυξήσουν την κυκλοφορική πίεση των δρόμων του Ηλιακού Χωριού. Επιπροσθέτως, απαιτούνται παρεμβάσεις τόσο στην κάτω πλατεία (πλατεία Γκαίτε), όπως επίσης στην άνω πλατεία. Είναι υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής να προβεί σε επέκταση του δικτύου χαμηλού φωτισμού, καθώς επίσης και σε επενδύσεις στο πράσινο αλλά και το οδικό δίκτυο.

 

     Μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν έθεσε ως προτεραιότητα το Ηλιακό Χωριό. Για να ανατραπεί η διαρκής αδιαφορία των δημοτικών αρών θα πρέπει οι κάτοικοι να αφυπνιστούν και να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους, ως δημότες και φορολογούμενοι.

 

     Καλώ το σύνολο των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, τις (λιγοστές) επιχειρήσεις που λειτουργούν, αλλά και το Σύλλογο Κατοίκων Ηλιακού Χωριού να λάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Ηλιακού Χωριού. Δηλώνω ότι θα εργαστώ με σκοπό το Ηλιακό Χωριό να κερδίσει την χαμένη αίγλη του και να μετατραπεί σε έναν πρότυπο οικισμό ξανά!