Γενοκτονία των Ποντίων: Η πρόταση του Γ. Οικονόμου

Την πρόταση για καθιέρωση ειδικής εκδήλωσης κάθε 19 Μαΐου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής για την γενοκτονία των Ποντίων επανέλαβε στη συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Νέα Αρχή» Γιώργος Οικονόμου. Με ανακοίνωση του αναφέρει:

Μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, άνοιξε ο δρόμος για την ιστορική αποκατάσταση και την καταδίκη και άλλων φρικαλεοτήτων και εγκλημάτων που διαπράχθηκαν διεθνώς και παραμένουν ατιμώρητα από τη διεθνή κοινότητα. Η ατιμωρησία και η αδιαφορία οδηγούν σε νέες φρικαλεότητες που τις βιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο η ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα.

Η άρνηση της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα οδηγεί σε συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην σύγχρονη Τουρκία. Υπάρχουν σήμερα πολλοί Τούρκοι υπήκοοι που δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού. Υπάρχει η συνεχιζόμενη και αδιανόητη βεβήλωση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μας μνημείων.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί άλλη μια πληγή στο σώμα του Ελληνισμού, που πρέπει να τύχει της διεθνούς αποκατάστασης. Το μυαλό και η καρδιά μας είναι σήμερα στις χιλιάδες συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς των Νεότουρκων (πάνω από 350.000), αλλά και στους απογόνους τους που βρίσκονται στη ζωή κι αγωνίζονται, όπως όλοι οι Έλληνες, για να επιτευχθεί η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πρόκειται για έναν Εθνικό Στόχο που πρέπει να μας ενώνει όλους, πέρα από τις όποιες διαφορές μας.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή προτείνει για άλλη μία φορά την καθιέρωση στην πόλη μας υπό την αιγίδα του Δήμου, εκδήλωσης κάθε 19η Μαΐου, αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας. Άλλωστε, ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργος Οικονόμου, κατέθεσε την ιδέα αυτή και ενώπιον του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, στην Απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 14 Μαϊου. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και τη θυσία των Ελλήνων του Πόντου.

Αιωνία τους η μνήμη.