Γ. Τζέλης: Αναγκαία η συσπείρωση του προοδευτικού χώρου

Με εσωπαραταξιακή διαδικασία συνεχίστηκε η δράση της παράταξης που ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τζέλης.

Ως βασική εκτίμηση της συνεδρίασης μπορεί να θεωρηθεί η διατύπωση ” η ανάγκη συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου της πόλης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ…”

.

Η ανακοίνωση:

..

Συνεδρίασε την Κυριακή 2 Απριλίου στον χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας  το διευρυμένο συντονιστικό όργανο της ”Κοινωνίας Βήμα”, με θέματα: τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου, τα μείζονα ζητήματα της πόλης και τον καθορισμό δράσης της επόμενης περιόδου.

Της εισήγησης του επικεφαλής Γιάννη Τζέλη, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων που είχαν χαρακτήρα επεξεργασίας των θέσεων της παράταξης για τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου όπως, κυκλοφοριακό, κοινωνική πολιτική, παιδεία, υποδομές, άλσος, υποστελέχωση υπηρεσιών κ.α.

Από τις τοποθετήσεις  προέκυψε μεταξύ άλλων ως κοινή πεποίθηση, η ανάγκη αλλαγής σελίδας της πόλης προς μια προοδευτική κατεύθυνση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Οι υπάρχουσες παρωχημένες και συστημικές δυνάμεις του παρελθόντος δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γειωθούν με την κοινωνία και να εργαστούν για τις ανάγκες των δημοτών, καθώς, είτε δρουν ως εντολοδόχοι για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπών είτε έρχονται ως εκφραστές νεοφιλελεύθερων πολιτικών με προμετωπίδα το κέρδος και τις ιδιωτικοποιήσεις  τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή τα τελευταία χρόνια στην χώρα.

Δεδομένων των ανωτέρω η ανάγκη συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου της πόλης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, προκειμένου να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αλλαγή στην πόλη μας και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης Δήμου-Δημότη.

Η Κοινωνίας Βήμα με τον επικεφαλής της Γιάννη Τζέλη και τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν, όλοι μέσα από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, απευθύνει ενωτικό κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας, ώστε από κοινού να εργαστούμε πλάι-πλάι με τους πολίτες, για τους πολίτες, με γνώμονα πάντα τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και της Εντιμότητας, που πλέον αναζητούνται στα μέρη μας.

Από την Κοινωνία για την Κοινωνία!

Το Συντονιστικό