Γ. Τζέλης: 15 μέρες δε λέει τίποτα για τους παλικαράδες

Γιάννης Τζέλης

“Τα πήρε” ο Γιάννης Τζέλης με την αποστροφή του Γ. Τομπούλογλου, να ζητήσει από την αντιπολίτευση να καταδικάσει τις φθορές που κάποιοι έκαναν σε 2 παιδικές χαρές και σε σχολείο.

..

Η αποστροφή του “καλώ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν” την οποία διατυπώνει ο Γ. Τομπούλογλου, δικαίως εξοργίζει κάθε καλόπιστο, αφού είναι σαφές ότι αφήνει υπονοούμενο για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ότι, ενδεχομένως, μπορεί να καλύπτουν δια της σιωπής τέτοιες ενέργειες.

..

Επεξήγησης χρήζει ακόμα και το “…γίνονται από αντιλαϊκές δυνάμεις που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να δημιουργήσουν, γι αυτό μόνο καταστρέφουν”, αφού χρειάζεται να διευκρινιστεί ποιες πληροφορίες στηρίζουν το “αντιλαϊκές δυνάμεις” και όχι το (π.χ.) “παρέες παραβατικών νεαρών”

Δεν έχεις πει λέξη για τους παλικαράδες συνεργάτες που επιτίθενται σε γυναίκες

Η ανακοίνωση Τζέλη:

Από επιλεκτική ευαισθησία φαίνεται πως διακατέχεται ο κ. Δήμαρχος ο οποίος με αφορμή φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους σε δημοτικές εγκαταστάσεις, ζητά από την αντιπολίτευση να καταδικάσει τις έκνομες αυτές πράξεις.

..

Την ίδια ώρα, σιωπά εκκωφαντικά (σ.σ. στο δημοτικό συμβούλιο, όπου καταγγέλθηκαν αυτές οι πρακτικές ο Δήμαρχος δεν ανέφερε ούτε λέξη) επί δεκαπενθημέρου, αρνούμενος να καταδικάσει τα του εκ του οίκου του πεπραγμένα, με επιθέσεις παλικαράδων συνεργατών του σε γυναίκες δημότες. Αντιθέτως σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας επιχείρησε είτε να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο μέσα από επεξεργασμένα βίντεο είτε να απαξιώσει φορείς που κατέκριναν τα συμβάντα όπως το Δίκτυο Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. ‘’Όλα περνάνε, μόνο η αλήθεια μένει’’(Ντοστογιέφσκι). Την ξέρει, την ξέρω, την ξέρουν όσες και όσοι ήταν παρούσες και παρόντες…

Γιάννης Τζέλης

..

Στο όνομα μιας ακόμη αλήθειας που εν προκειμένω συναντά και το αυτονόητο, καταδικάζω ως απαράδεκτη κάθε έκνομη πράξη φθοράς δημόσιας περιουσίας. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις και υποδομές που χρησιμοποιούνται από παιδιά. Μου είναι αδιανόητο ότι μπορεί εκούσια κάποιοι να προβούν σε ενέργειες που θα στερήσουν το παιχνίδι των παιδιών και κυρίως θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και σωματική τους ακεραιότητα.

..

Θεωρώ ότι είναι υπόθεση όλων μας να συμβάλλουμε στην αποτροπή τέτοιων φαινόμενων. Δεν χωρά υποκειμενική προσέγγιση, δεν χωρά παραταξιακή σκοπιμότητα, δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση. Η ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αποτελεί αταλάντευτα και χωρίς αστερίσκους προτεραιότητα για την ‘’Κοινωνίας Βήμα’’ και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Γιάννης Τζέλης

Επικεφαλής

Κοινωνίας Βήμα