Γ.Θεοδωρακόπουλος: Πήραν τη δεξαμενή νερού από το δάσος και την έβαλαν στον λαχανόκηπο!

||||

||||

         Από το γραφείο τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Πεύξης – Λυκόβρυσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Το θέμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι κι αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως τους χειμερινούς μήνες με την αποτυχία της διοίκησης του Δήμου να αντιμετωπίσει τα χιόνια. Για τη θερινή περίοδο δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί από το δήμαρχο για την προετοιμασία.

 

        Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις προσπάθειες που έκαναν ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η δημοτική ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία με επιστολή της στις 26 Μαΐου 2022 (αρ. Πρωτ. 27769) προς το δήμαρχο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωναν:

 

       « Υπερεπείγουσα είναι και η υπόθεση της πολιτικής προστασίας εν όψει του θέρους και όχι μόνο. Ο δήμος φιλοξενεί τρία υπέροχα δάση και είναι λογικό να ανησυχούμε όλοι. Τι κάνουμε λοιπόν, πώς έχουμε οργανωθεί, πώς προχωράμε προς τους θερινούς μήνες; Η αντιμετώπιση του χιονιά από τη διοίκηση του δήμου μας τα δυο τελευταία χρόνια ήταν και ασυντόνιστη και δυστυχώς και αναποτελεσματική».

 

       Όταν δε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη και εντελώς αυθαίρετη ενέργεια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου (θητεία κ. Φωκιανού) να μεταφέρει την μεγάλη κινητή δεξαμενή νερού, 25.000 λίτρων, από το δάσος Κάσδαγλη (τμήμα Πεύκης) στο … λαχανόκηπο της Λυκόβρυσης, για να ποτίζονται τα …ζαρζαβατικά, αντι να προστατεύεται το δάσος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσελέντας, έδωσε στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μια απίστευτη εξήγηση.

 

      Είπε λοιπόν πως μετέφεραν (στα κρυφά, χωρίς απόφαση του ΔΣ) την μεγάλη δεξαμενή στο λαχανόκηπο, γιατί είναι …κλειστή στο επάνω μέρος και τα ελικόπτερα δεν θα μπορούσαν να ανεφοδιαστούν σε περίπτωση ανάγκης. «Τι είναι αυτά; Αντι να την επαναφέρετε άμεσα στο δάσος προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Μα αυτές οι δεξαμενές είναι για να στηρίζουν την πυρόσβεση στα πρώτα λεπτά που είναι κρίσιμα ώσπου να φθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και ενδεχομένως τα εναέρια μέσα» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης. Η δεξαμενή είχε τοποθετηθεί το 2009 επί θητείας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στο δάσος Κάσδαγλη (είναι το δάσος που ενώνει την Πεύκη με τη Λυκόβρυση) την περίοδο που έγιναν μεγάλες κινήσεις για την φύλαξη των δασών.

 

Υ.Γ. 1: Η δεξαμενή νερού μεταφέρθηκε στο λαχανόκηπο επι θητείας κ. Φωκιανού αλλά τέθηκε σε λειτουργία πολύ αργότερα επί θητείας του κ. Μαυρίδη. Οι παρακλήσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ να παραμείνει στο δάσος για να το προστατεύσει όταν και εάν χρειαστεί έχουν πέσει στο κενό. Δυστυχώς…

Υ.Γ. 2: Ακόμη περιμένουμε να μας ενημερώσει ο δήμος για το εθελοντικό σώμα στο δήμο μας. Από πόσα μέλη αποτελείται;

Υ.Γ. 3: Γιατί ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης έδωσε άδεια την περίοδο αυτή, που είναι κρίσιμη, στον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας;

Υ.Γ. 4: Σε πόσους κατόχους οικοπέδων έστειλε ο δήμος μας επιστολές (επί αποδείξει) για να καθαρίσουν τα οικόπεδα; Πόσοι ανταποκρίθηκαν;