Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος να πάρει θέση για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό

Την ανάγκη να πάρει θέση ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επισημαίνει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος καλώντας να συζητηθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση στις 22 Μαΐου.

Γ. Σταθόπουλος: Απρέπεια Μυλωνάκη πριν τη συνάντηση για το δημαρχείο

Με ανακοίνωσή του ο Γ. Σταθόπουλος αναφέρει:

Η αρχή έγινε με την (άραγε παγκόσμιας πρωτοτυπίας;) απόφαση να δίδεται bonus, σε ύψος και τετραγωνικά, σε πολυώροφα κτίρια.

Το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις ρυθμίσεις και το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Αρκετοί Δήμοι μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αθηναίων, Παπάγου – Χολαργού κ.α. (Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής παρακολουθεί και θα…) εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ ανέστειλαν την έκδοση οικοδομικών αδειών με τις νέες ρυθμίσεις.

Η κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις αποφάσεις των Δήμων.

Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης.

Μετά από όλα αυτά, άλλες πολεοδομίες εκδίδουν άδειες οικοδομής και άλλες όχι.

Οι Μηχανικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν ξέρουν με ποιους όρους θα οικοδομούν. Οι Δήμοι (όχι ο δικός μας) τρέχουν να μπλοκάρουν την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων που θα επιβαρύνουν τις πόλεις και τις γειτονιές.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει συνεδριάσει.

Επιβάλλεται να πάρουμε θέση, σοβαρή και υπεύθυνη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την ερχόμενη Τετάρτη.