Γ. Σταθόπουλος: Μεγάλη επιτυχία της θητείας μας η ενοικίαση του Γιαβάσειου

|||

|||

..
..
..

Με ανακοίνωση της η “Νίκη των Πολιτών” σχολίασε την έναρξη των εργασιών στο Γιαβάσειο τονίζοντας πως πρόκειται για “μεγάλη επιτυχία της θητείας μας”. Από το γραφείο τύπου της παράταξης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά επισκέφθηκα, με τον πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Κονταξή, τον χώρο του Γιαβάσειου κληροδοτήματος στην οδό Ερμού και ενημερωθήκαμε για την έναρξη των εργασιών.

Είναι γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εισπράττει 10.000€ τον μήνα και από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα εισπράττει 20.000€.

Το κληροδότημα Γιαβάση (οικόπεδο 380 τ.μ.) παρέμενε επί μεγάλο χρονικό διά-στημα αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια τεραστίων εσόδων.

Η Δημοτική μας αρχή, ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες ενοικίασης του οικο-πέδου και στον διαγωνισμό που ολοκληρώσαμε το 2019, η Εταιρεία που πλειοδότησε προσέφερε τις τιμές που αναφέραμε για 14 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ανέλαβε την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κτίριο με εξάντληση του επιτρεπόμενου συντελεστού 3 και να το παραδώσει στη συνέχεια στο Δήμο μας.

Έτσι ο Δήμος, εκτός από τα 2,5 εκ. ευρώ που θα εισπράξει από ενοίκια δεκατεσσά-ρων ετών, θα έχει και στο μέλλον πολύ μεγάλα έσοδα αφού στη λήξη της εκμίσθωσης θα αποκτήσει ακίνητο άνω των 1100 τ.μ., πολύ μεγάλης αξίας, στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

ΥΓ1: Η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής Ζορμπά 2011-14 οδήγησε σε μεγάλη απώλεια εσόδων, αν υπολογίσει κανείς ενοίκια 4 ετών.

ΥΓ2: Στις 3 Αυγούστου του 2018, στη θητεία μας, δημοπρατήθηκε το έργο του Δημαρχείου μας. 

Δείτε ακόμα: ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκαν ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού