Γ. Σταθόπουλος: Άλλοι Δήμαρχοι φτιάχνουν τα πεζοδρόμια – Ο κ. Ζορμπάς όχι!

Δριμεία κριτική κατά του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά ασκεί ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος για την κατάσταση των πεζοδρομίων της πόλης. Ο επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών για την Αγία Παρασκευή» σημειώνει:

Στην τρέχουσα θητεία του Δημάρχου Αθήνας κ. Μπακογιάννη επισκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 75.000 μ2 πεζοδρομίων.

Προσοχή, αναφερόμαστε σε επισκευές και ανακαινίσεις, όχι αναπλάσεις.

Και θεωρώ σκόπιμο να ενημερώσω, τους Δημότες της Αγίας Παρασκευής, τι συνέβη στην πόλη μας, στο θέμα αυτό κατά την διάρκεια της δικής μας Δημοτικής αρχής 2014-2019, σε σύγκριση με την Δημοτική αρχή Ζορμπά 2019-2023.

Μιλάμε πάντα για επισκευές και ανακαινίσεις πεζοδρομίων και όχι για αναπλάσεις, όπως της οδού Αιγαίου Πελάγους και της οδού Ειρήνης.

Επί της δικής μας, λοιπόν, Δημοτικής αρχής επισκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 15.000 μ2 πεζοδρομίων περίπου, κυρίως σε Τσακό και Κοντόπευκο.

Άλλα τόσα περίπου, και ίσως περισσότερα χρειάζονται για να έχουν επισκευαστεί αρκετά πεζοδρόμια της πόλης και αυτό θα γίνει άμεσα αν εκλεγούμε στη Δημοτική αρχή.

Πόσα μ2 πεζοδρόμια, αντίστοιχα, επισκευάστηκαν από την Δημοτική αρχή Ζορμπά;

Δυστυχώς ένα στρογγυλό μηδενικό και το επαναλαμβάνω: Μηδέν τετραγωνικά.

Θα απορήσει κανείς, γιατί.

Γιατί απλούστατα, σε αντίθεση με μας, τον κ. Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Γλυφάδας, τον Δήμαρχο Βούλας κλπ., κλπ., που επισκεύασαν στους Δήμους τους χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων, ο κ. Ζορμπάς καλυπτόμενος πίσω από μια πρακτικά ανεφάρμοστη παράγραφο του κτιριοδομικού κανονισμού (Υπ. Αποφ. 3046/1989 και πρόσφατα Υπ. Αποφ. 2360/2023 άρθρο 24 § 2.1) επιμένει ότι τα πεζοδρόμια είναι ευθύνη των παρόδιων ιδιοκτητών και δεν επισκευάζει τίποτα περιμένοντας να το κάνουν οι ιδιώτες. Είναι έτσι;

Μα αν ήταν έτσι όλοι οι παραπάνω Δήμαρχοι θα έπρεπε να έχουν κληθεί σε απολογία από τον εισαγγελέα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις εκλογές, μήπως από αυτές προκύψει Δήμαρχος που να πιστεύει ότι μπορεί να επισκευάσει πεζοδρόμια.

Υ/Γ. Σε μια άλλη παράγραφο του ιδίου άρθρου (§ 2.2) του κτιριοδομικού κανονισμού, αναφέρεται ότι όταν γίνονται αναπλάσεις δρόμων αυτές βαρύνουν τους παρόδιους.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Ζορμπάς, αφού εφαρμόζει την μία παράγραφο αυτού του άρθρου και δεν επισκευάζει τα πεζοδρόμια, θα εφαρμόσει και την άλλη και θα ζητήσει από τους κατοίκους των οδών στις οποίες έγινε ανάπλαση (π.χ. Ειρήνης που δημοπρατήθηκε από τον ίδιο και Αιγαίου Πελάγους που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε επί της δικής μας Δημαρχίας), να πληρώσουν;

Θα πρέπει να μας το πει προ των εκλογών.