Γ. Παπαδημητρίου: Ακόμα μια φορά που η διοίκηση του Δήμου επιδεικνύει αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά

|||

|||

       Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνείται να  θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση της αντιπολίτευσης για το Κτήμα ΦΙΞ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης

 

      Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου,αλλά και την διοίκηση του Δήμου:

 
      Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση της αντιπολίτευσης για το Κτήμα ΦΙΞ. 
Για μια ακόμα φορά, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιδεικνύει αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα.
 
 
      Παραθέτουμε την πρόταση της Αντιπολίτευσης, την οποία ο πρόεδρος αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία:
 
 
      Το Κτήμα Φιξ αποτελεί ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, ανεκτίμητο μνημείο Πολιτισμού στο Δήμο μας και ευρύτερα στο Βόρειο Τομέα!
Η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ και η δωρεάν απόδοση του στους Ηρακλειώτες, ως χώρο πρασίνου, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. 
Συμφωνούμε και αγωνιζόμαστε για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ.
 
 
      Διαφωνούμε όμως με την εμμονή της διοίκησης, για δανειοδότηση και υπερχρέωση του Δήμου με κοντά 6.500.000, τη στιγμή που υπήρχε η εναλλακτική της αγοράς από το Ελληνικό δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού) και τη δωρεάν απόδοση και παραχώρηση του στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. 
 
 
      Θεωρούμε απαράδεκτη τη δανειοδοτική σύμβαση με την Optima Bank και διαφωνούμε με κάθε είδους έννοιας ιδιωτικοποίησης του κτήματος Φιξ.