Γ. Οικονόμου: Να μη χαθεί άλλος χρόνος για το Δημαρχείο (video)

Έκτακτη συνέντευξη τύπου έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου. Αναφέρθηκε κυρίως στις εξελίξεις γύρω από την ανέγερση του νέου Δημαρχείου αλλά σχολίασε και το ζήτημα της παράνομης πινακίδας επί της Μεσογείων.

Γ. Οικονόμου: Εμείς θα είμαστε πάνω από τα πράγματα. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος!

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ποια είναι η υπάρχουσα κατάσταση αναδεικνύοντας τις λύσεις που υπάρχουν για να συνεχιστεί το έργο. Τόνισε πως ο Δήμος με την καθυστέρηση του εξασφάλισε τις προϋποθέσεις ώστε να αιτηθεί ο ανάδοχος τη διάλυση της σύμβασης.

Σε περίπτωση που υπάρξει διάλυση της σύμβασης υπάρχει η λύση του άρθρου 162, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής». Σε αυτή την περίπτωση, όμως θα πρέπει να αποζημιωθεί ο ανάδοχος πρώτα και μετά να επανεκκινήσει το έργο. Σε περίπτωση που δεν επιθυμεί τη συνέχιση του έργου «τότε η Περιφέρεια μπορεί είτε να επαναπροκηρύξει το έργο, αν έχει τις πιστώσεις, είτε να ανατρέξει στη διαγωνιστική διαδικασία του 2018 για να πάει στον επόμενο προσωρινό μειοδότη, αν μπορεί να ανασυσταθεί εκείνο το αποτέλεσμα», όπως είπε.

Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή για «κρυμμένη αλληλογραφία». «Υπάρχει απόκλιση στα οικοδομικά τετράγωνα του οικοπέδου. Η Περιφέρεια το έχει στείλει στο Δήμο αλλά εμείς εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε ενημέρωση», σημείωσε. Τέλος, υποστήριξε ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης του έργου δεν λειτουργεί με ευθύνη της διοίκησης. «Ενημερώνεται η κάθε παράταξη ξεχωριστά από την Περιφέρεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.