Γ. Μυλωνάκης: Το σχέδιο μας για τη δημοτική συγκοινωνία

Με ανακοίνωση του ο Γιάννης Μυλανώκης τονίζει πως «η δημοτική συγκοινωνία δεν είναι πολυτέλεια στην Αγία Παρασκευή», παρουσιάζοντας ταυτόχρονα «το σχέδιό μας για τις καθημερινές εσωτερικές μετακινήσεις στην πόλη μας». «Ο κ. Ζορμπάς είναι στη δημοτική αρχή από το 2019, αλλά τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ακόμη να φανούν στους δρόμους της πόλης», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ήταν Ιούλιος του 2018, δηλαδή πέντε χρόνια πριν, όταν ο κ. Β. Ζορμπάς παρουσίαζε σε συνέντευξη Τύπου το… φιλόδοξο σχέδιό του για τη δημοτική συγκοινωνία στην Αγία Παρασκευή, το οποίο «θα» υλοποιούσε ως δημοτική αρχή. Ο κ. Ζορμπάς είναι στη δημοτική αρχή από το 2019, αλλά τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ακόμη να φανούν στους δρόμους της πόλης… Αντιθέτως, κυκλοφορούν στους δρόμους αρκετών γειτονικών μας δήμων, διευκολύνοντας τις καθημερινότητα των πολιτών τους. Για τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Συνδυασμό «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη η δημοτική συγκοινωνία δεν αποτελεί πολυτέλεια σε έναν δήμο με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Αγίας Παρασκευής. Αντιθέτως, θα έρθει να συμβάλλει ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

· Ανάπτυξη δωρεάν δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας με συχνά δρομολόγια, που βελτιώνει την προσβασιμότητα, ενθαρρύνει τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, ενώνει τις γειτονιές της πόλης, τους σταθμούς Μετρό και τις τοπικές αγορές.

· Λειτουργία ειδικής γραμμής για μαθητές σε πρωινή και μεσημεριανή βάρδια, ώστε να συμβάλει στη μείωση της κίνησης τις ώρες αιχμής.

· Απόκτηση μικρών οχημάτων νέας τεχνολογίας, οικολογικά και άνετα, που βελτιώνουν την εμπειρία των επιβατών και μειώνουν τις εκπομπές αέριων ρύπων για τις εσωτερικές μετακινήσεις στον Δήμο.

· Χρήση τεχνολογικών καινοτομιών και τηλεματικής, όπως εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, για την πληροφόρηση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο, ηλεκτρονικά συστήματα εισιτηρίων και πληρωμής, καθώς και παροχή Wi-Fi στα οχήματα.

Με σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά Αλλάζουμε την πόλη.