Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Ιωακειμίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Από την Παρασκευή 21 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι σήμερα, Κυριακή 23 Ιουλίου, οι θερμοκρασίες στην Αττική θα υπερβαίνουν τους 42 βαθμούς.

Πέραν της αυτονόητης συνδρομής στην κατάσβεση ή πρόληψη πυρκαγιών, είναι κοινή μέριμνα των δήμων και της Περιφέρειας η οργανωμένη βοήθεια στους πολίτες για να αντιμετωπίσουν τον πρωτοφανή καύσωνα.

Δεν είναι ώρα για προεκλογικές αντιμαχίες.

Το κοινό καλό πρέπει να κυριαρχήσει.

Ζητούμε από την περιφέρεια Αττικής να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να συντονίσει τους δήμους όπου χρειασθεί, για τα παρακάτω.

  1. Να υπάρξουν μισθωμένα μεταφορικά μέσα (πούλμαν, λεωφορεία) για τη μετάβαση στις παραλίες, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου μετρό, προαστιακός δεν εξυπηρετούν.
  2. Σε συνεργασία με Τροχαία να αποφευχθεί κατά το δυνατόν το μποτιλιάρισμα στους οδικούς άξονες που οδηγούν στις παραλίες.
  3. Όσες υδροφόρες δεν μετέχουν επιχειρήσεων κατάσβεσης να απασχοληθούν στο να καταβρέξουν σε δρόμους και πλατείες, σε κατάλληλο χρονικό διάστημα.
  4. Να εξετασθεί από την Περιφέρεια η δυνατότητα επιδότησης εισιτηρίου στις οργανωμένες δημοτικές παραλίες ώστε να γίνει πιο προσιτή η προσέλευση για οικογένειες.

Είμαστε στη διάθεση της Περιφέρειας για το συντονισμό και τη βοήθεια στα παραπάνω και για όποια άλλη χρήσιμη πρόταση διατυπωθεί.