Γ. Ιωακειμίδης: Ποιος Χαρδαλιάς, ο Μητσοτάκης είναι

..

Τον βασικό υπεύθυνο για ότι συμβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής κατονόμασε υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης

Σε συνάντηση του Συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας» στη Σαλαμίνα μίλησε την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην εκδήλωση, παρουσία δεκάδων στελεχών κι φίλων του Συνδυασμού, ο Γιώργος Ιωακειμίδης είπε μεταξύ άλλων :

..

«Θα ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα με το βασικό θέμα των ημερών, τον εξαναγκασμό του κ. Πατούλη σε παραίτηση. Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί το βίο και την πολιτεία του άνδρα. Τον έχω γνωρίσει καλά τα τελευταία 7 χρόνια.  

..

Βρίσκω θετικό, το ότι ο κ. Πατούλης απομακρύνθηκε. Δεν πρόσφερε στην αυτοδιοίκηση, δεν βελτίωσε τη ζωή των πολιτών. Μαζί του η Αττική έχασε 4 χρόνια. Δε θα πω περισσότερα, γιατί δε χτυπάς αυτόν που είναι πεσμένος στο έδαφος. Μόνο πολιτική κριτική. 

..

Βρίσκω όμως, αρνητικό, ότι άλλαξε μόνο επικεφαλής και όχι η πολιτική. Να το εξηγήσω.

..

Δεν αποκηρύχθηκε ως αποτυχημένη η θητεία Πατούλη. Αλλά ήταν. Στην οικονομική διαχείριση, στην παραγωγή έργου, στο ρόλο που δεν έπαιξε ως περιφέρεια, στο χρέος των 162 εκ., στα σκουπίδια, στα 30 εκ. αναθέσεις για φωτιές στις 20 Ιουλίου, για δαπάνες εκδηλώσεων, αδιαφάνεια. 

..

Άρα τι έχουμε εδώ, αν η πολιτική κρίνεται θετική και στα ψηφοδέλτια υπάρχουν όλοι εκείνοι, που εφάρμοσαν αυτή την πολιτική; Είναι κάτι σαν, πώς να το πω, κάτι σαν «γινάτι». Φύγε συ, έλα εσύ. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Αττική, ούτε η αυτοδιοίκηση.

..

  Ο κ. Πρωθυπουργός «εξάρει την αξιοπρέπεια»

..

  Ο κ. Μαρινάκης μας λέει, ότι συνεισφορά του κ. Πατούλη στο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική.

..

Η αυτοδιοίκηση ξέρει τα όρια της. Δεν είναι κυβέρνηση, δεν στηρίζεται σε ένα κόμμα. Έχει άλλο ρόλο, για αυτό θέλει αποστάσεις από τους θεσμούς του κεντρικού κράτους. Είναι ο λαιμός, που στηρίζει το κεφάλι, όχι το κεφάλι. Το θέμα είναι, πως το κεντρικό κράτος και η κυβέρνηση δείχνουν, να μην ξέρουν τα όρια τους. Χρωματίζουν την αυτοδιοίκηση έντονα κι από αυτό κανείς πολίτης της Αττικής δεν θα κερδίσει.

..

Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες δεν είναι υπάλληλοι να τους ζητούν να φύγουν. Εκλέγονται και λογοδοτούν στο λαό. Γιατί ο κ. Πατούλης είπε φεύγω σε 3 ώρες. Σας φαίνεται λογικό ή κάτι φοβόταν αν έλεγε όχι; Δεν μας είχε δείξει μέχρι χθες κομματική πειθαρχία;

..

Το έχω πει από την πρώτη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Δεν θέλουμε έναν τρίτο γύρο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των κομμάτων. Θέλουμε να βγουν καλοί δήμαρχοι και καλοί περιφερειάρχες, για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

..

Ο πρωθυπουργός ενεπλάκη προσωπικά στην επιλογή και την αλλαγή προσώπου επικεφαλής. Άρα έδωσε ένα καθόλου αυτοδιοικητικό, πολύ κομματικό μήνυμα. Ποιος είναι ο αντίπαλος του εδώ; Ποιος είναι ο αντίπαλος του κόμματος Ν.Δ, που θέλει να δει για ένα βράδυ μπλε το χάρτη; Νομίζω αντίπαλος είναι η αυτοδιοίκηση, τελικά οι πολίτες. Αυτό είναι ένα κακό μήνυμα. Και θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα αυτή η λογική να κερδίσει. Είμαστε κάθετα απέναντι.

..

Ποιος θα λογοδοτήσει για τα άθλια πεπραγμένα Πατούλη; Ο νέος συνδυασμός είναι ο συνδυασμός Πατούλη με άλλο όνομα. Πως μπορείς να εμπιστευθείς τους ίδιους ανθρώπους με την ίδια πολιτική; Επειδή επεβλήθη άλλος επικεφαλής;

..

Και όλοι αυτοί, που είχαν συμφωνήσει να μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη και σε μια νύχτα τους ορίζουν άλλον επικεφαλής; Δεν έχουν φωνή; Συμφωνούν χωρίς να ερωτηθούν καν; Τόση ανάγκη έχουν;

..

Δεν είναι η δουλειά μου να κάνω κριτική στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Όμως αναρωτιέμαι πόση αυτονομία, πόση αυτοδιοίκηση χωράει το επιτελικό κράτος; Στο δικό μου μυαλό η περιφέρεια είναι συνέταιρος με την κυβέρνηση στην Αττική, εταίρος διακυβέρνησης όπως λέμε. Δεν είναι η όποια κυβέρνηση αντίπαλος. Το ανάποδο. Χρειάζεται ο ένας τον άλλο, με ξεκάθαρους όρους, αυτό είναι η συνεργασία. Για να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών. Για να διευκολύνεται το όποιο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Η ανάμειξη του πρωθυπουργού δείχνει μια άλλη λογική. Αν ψάχνει για υπαλλήλους ή για καλούς στρατιώτες, γιατί αυτό φαίνεται, οι πολίτες θα την πληρώσουν.

  • Το είδαμε τραγικά με τις πυρκαγιές, το βλέπουμε σε όλα τα πεδία. Μόνο από τα πάνω, από το επιτελείο πόλεμος δεν κερδίζεται. Αφήνουμε τα δάση όλο το χρόνο αφρόντιστα και τρέχουμε με τα εναέρια να σβήσουμε. Επιτελικό μεν, τραγικό για την Αττική και τους κατοίκους της δε.
  • Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε»