Φυσάει Κόντρα: Αυξάνονται τα τροχαία στην Αγία Παρασκευή (φώτο)

Για “αυξανόμενα τροχαία ατυχήματα” στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής κάνει λόγο το “Φυσάει Κόντρα“. Σύμφωνα με το δημοτικό σχήμα η πόλη τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε “άναρχο και άσχημο parking” μετά την απόφαση της Αττικό Μετρό να βάλει αντίτιμο για τη στάθμευση στο parking του σταθμού. Αναφέρει αναλυτικά:

Αυξάνονται τα ατυχήματα στην Αγία Παρασκευή. Τι πρέπει να γίνει;

Τον τελευταίο καιρό τα ατυχήματα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πριν λίγο καιρό στην οδό Δερβενακίων και σε κάθετες μικρές οδούς σημειώθηκαν ατυχήματα. Θα πρέπει οι μικροί γύρω δρόμοι να μετατραπούν επιτέλους σε ήπιας κυκλοφορίας για να μη θρηνήσουμε νεκρό. Προχθές βρεθήκαμε αντιμέτωποι/ες με αυτή την εικόνα στην οδό Παναγούλη κοντά στο μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Έχει διαμορφωθεί στις γύρω οδούς μια ανυπόφορη κι επικίνδυνη πραγματικότητα. Η οδός Παναγούλη χάνει μια λωρίδα της εξαιτίας των ολοένα κι αυξανόμενων σταθμευμένων αυτοκινήτων ενώ και οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκινγκ περιορίζοντας το πλάτος του δρόμου και την ορατότητα των οδηγών.

Η αιτία; Η εταιρία Αττικό Μετρό πριν από 4 χρόνια έθεσε αντίτιμο στον τεράστιο χώρο parking δίπλα στο μετρό με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς άδειο και δη στη σημερινή εποχή ακρίβειας. Ο Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας αποτελεί κόμβο για εργαζόμενες/ους ενώ εξυπηρετεί και όμορους Δήμους(Γέρακας, Βριλήσσια). Το 2019 δόθηκε ένας σημαντικός αγώνας τοπικών Συλλόγων, δημοτικών κινήσεων όπως το Φυσάει Κόντρα και συλλογικοτήτων ώστε η στάθμευση να παραμείνει δωρεάν.

Πλέον βιώνουμε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του χώρου στάθμευσης, όπως ακριβώς τα είχαμε περιγράψει τότε. Η περιοχή έχει γίνει ολόκληρη ένα άναρχο και άσχημο parking.

Όπως έχουμε τονίσει σε δημοτικά συμβούλια κι όπως σωστά διεκδικεί ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίων, ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει σοβαρά από την εταιρία μέσω και του Υπουργείου Μεταφορών να παρέχει στους χρήστες του μετρό δωρεάν στάθμευση για να αναπνεύσει η περιοχή και να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά όπως της εικόνας.

Δυστυχώς η καθημερινότητα στην πόλη μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Αυτό πρέπει να αναστραφεί. Με συνεχείς τοπικούς αγώνες αλλά και με ενίσχυση των Δημοτικών σχημάτων που συμμετέχουν ενεργά σε αυτούς στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.