«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια» του Γιώργου Ματσούκα

Γράφει ο Γιώργος Ματσούκας,
Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου

Η καλή σχέση με την αλήθεια είναι βασική προϋπόθεση όταν θέλεις να πείσεις τους συμπολίτες σου ότι εκπροσωπείς κάτι καινούργιο για την πόλη ώστε να σε εμπιστευθούν.

Εμβληματικά έργα για την Αγία Παρασκευή όπως η αγορά του κτήματος και της οικίας Ιόλα (ήδη ξεκινούν τα έργα αξιοποίησης),ένα μεγάλο δίκτυο ομβρίων, η δημοπράτηση του Δημαρχείου με 21.000.000€, η πεζοδρόμηση της Κεντρικής πλατείας, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους (έργα που τα χαίρονται ήδη οι δημότες), η δημοπράτηση της πλατείας του Άη Γιάννη (που κακώς δεν προχώρησε η διοίκηση Ζορμπά), η δημοπράτηση του αθλητικού χώρου «Στ. Κώτσης»,η ολοκλήρωση της κατασκευής του Σχολείου ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2014-2019 έχουν ονοματεπώνυμο και δεν τα λες αποτυχία.

Μεγάλη επιτυχία για την αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει η στιγμή που οι δημότες θα προσέρχονται στη κάλπη των δημοτικών εκλογών με κριτήριο την αξιοσυνη και το πρόγραμμα κάθε υποψηφίου Δημάρχου.

Μέχρι τότε, κάποιες Δημοτικές παρατάξεις επιζητούν στήριξη για ευνόητους λόγους.
Όταν βέβαια το συγγενικό με την παράταξη κόμμα έχει μικρή κοινοβουλευτική δύναμη θα είναι αυτοκτονικο για την συγκεκριμένη παράταξη να ζητήσει στήριξη (εξαιρείται το ΚΚΕ που ταυτίζεται με την Δημοτική του παράταξη).

Χρήσιμο είναι να λέμε αλήθειες και όχι «μεγάλα λόγια» για να στηρίξουμε το δικό μας αφήγημα.