Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Γεωπονική Αθηνών 9-10-11 Ιουνίου (video)

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις μάς καλεί στον χώρο της Γεωπονικής Σχολής, 9 με 11 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Να ηχήσουν οι δρόμοι τραγούδια νέων εξεγέρσεων!», ανοίγοντας το καλοκαίρι με ενδιαφέρουσες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναζητήσεις, συζητήσεις, δυνατή μουσική και ανατρεπτικό πολιτισμό.

Ένα τριήμερο, δύο ταυτόχρονες μουσικές σκηνές και μια προσπάθεια να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 9/6 με μια διαφορετική σκηνή για φέτος, που ξεπερνά το καθιερωμένο hip hop.

Δύο αγαπημένες και πολλά υποσχόμενες γυναικείες φωνές της ελληνικής hip hop σκηνής, ΕΧΡΕ και Χαρά, θα ξεκινήσουν τη βραδιά. Θα ακολουθήσει η φωνή της επαναστατημένης Χιλής, η φωνή ενάντια στην έμφυλη βία, Ana Tijoux, που θα βρεθεί μαζί μας για να χορέψουμε σε λάτιν ρυθμούς και να μας προετοιμάζει για το κλείσιμο με ξεσηκωτικά beats, άγριο φλόου, φεμ μπάρες και πάρτι με την Dolly Vara, που θα μας υπενθυμίσει πως η «ματσίλα» δεν χωράει πουθενά.

Στη δεύτερη σκηνή, τον κόσμο θα αναλάβουν να διασκεδάσουν οι εκπληκτικές κωμικοί Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Δήμητρα Νικητέα και ο Αριστοτέλης Ρήγας, όπως αυτοί ξέρουν. Στη συνέχεια, ο τύπος που σκηνοθετεί με τους πιο ευφάνταστους τρόπος τα μουσικά του βίντεο, αλλά που κυρίως έχει γράψει και τραγουδήσει πολλά μικρά «διαμάντια», Σπύρος Γραμμένος, θα μας διασκεδάσει και θα προετοιμάσει το έδαφος για ένα ταξίδι στο Αιγαίο με νησιώτικη μουσική, με βιολί και με λαούτο και γλέντι μέχρι το πρωί με τους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού.

Η δεύτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου 10/6, προορίζεται για δυνατούς χορευτές και χορεύτριες. Από τη μία πλευρά, η παράδοση της χώρας και το λαϊκό τραγούδι και από την άλλη σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι για να συμπληρώσουν το παζλ. Στην πίσω σκηνή, η τρομερή αισθητική θα συναντήσει ένα μείγμα από alternative pop μελωδίες, ενισχυμένες από post κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία, και οι Sworr είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Θα συνεχίσει ο ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ εμπνευσμένος από sci-fi, retro και noir κίνηση και εικόνα που θα μας ταξιδεύει στον Λαβύρινθό του. Οι μοναδικοί Lip Forensics θα μετουσιώσουν την εμπειρία τους από την indie εναλλακτική σκηνή της Αθήνας σε κάτι πολύ πολύ φρέσκο, ποιοτικό και φλεγόμενο. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Tendts για να μας ξεκουνήσουν σε ψυχεδέλειες αμερικανικές και αφρικάνικους ήχους σε ηλεκτρονική μορφή και η Μαρία Παπιδάκη σε πιο electronic dance και techno ήχους.


Τριάντα χρόνια μετά, η ομορφιά του συλλογικού ανατρεπτικού πολιτισμού παραμένει!


Ταυτόχρονα, η μουσική παράδοση και το λαϊκό τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους. Αρχικά, οι Αναφανδόν με τον Άρη Μάθεση θα δώσουν το σύνθημα έναρξης της βραδιάς. Στη συνέχεια θα έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τη μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις, αλλά και έναν από τους πλέον ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του, τον Γιάννη Διονυσίου, που ξεχωρίζει για το χρώμα και τη μεγάλη έκταση της φωνής του. Σε ένα τεράστιο πανηγύρι, που θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα και από την ελληνική παράδοση, με ένα γλέντι με τα Κιντέρια.

Κυριακή ή αλλιώς τρίτη μέρα και φαρμακερή. Στην πίσω σκηνή, οι Deaf Radio δηλώνουν έτοιμοι να ξεσηκώσουν το κοινό των Αναιρέσεων, έχοντας στις αποσκευές τους τρεις δίσκους –με τον τελευταίο τους Arsenal of Hope να έχει κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες– με rock, stoner και ψυχεδελικούς ήχους, συνθέτοντας μια εκρηκτική σκηνική παρουσία που θα «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα του φετινού φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει ήδη προθερμαθεί από τα stoner, heavy rock και alternative metal ακούσματα των Void Droid και Playgrounded.

Την ίδια στιγμή, την Κυριακή 11/6, στα γρασίδια της Γεωπονικής οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση τουΑκόμα και η ζωή μου αποκτά σημασία όταν τη διηγούμαι σε κάποιον άλλον, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα αφηγηθούν τη ζωή του, θα απαγγείλουν ποιήματά του, θα χορέψουν και θα παίξουν μουσική σε στίχους του ποιητή. Η Λένα Πλάτωνος, η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Γιάννη Παλαμίδα και ο Στέργιο Τσιρλιάγκος θα μας παρασύρουν στον υπέροχο μουσικό κόσμο τους και η βραδιά θα κλείσει με την εκρηκτική μπάντα The Callasσε ένα live performance που θα απογειώσει ένα τριήμερο χαράς και διασκέδασης. Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επόμενο φύλλο του Πριν! Δίνουμε ραντεβού στη Γεωπονική 9-10-11 Ιουνίου, με πλούσιο πρόγραμμα, σημείο συνάντησης ποικίλων καλλιτεχνικών ειδών.