Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Δευτέρα 19 με Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στο Άλσος Βαρβαρέσου – Ανακοίνωση της Λέσχης

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στο Άλσος Βαρβαρέσου Πεύκης από 19/6 έως 23/6, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά μια “Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας” ύστερα από πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης και σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με δράσεις που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την κινηματογραφική παιδεία και απευθύνονται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς σχολείων της περιοχής της Πεύκης καθώς και σε όλη την οικογένεια.

Η “Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας” υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δράσεις κινηματογραφικής παιδείας περιλαμβάνουν:

ένα πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο δημιουργίας μικρού μήκους ταινιών ντοκιμαντέρ από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών κινηματογραφιστών.

Πέντε προβολές και αναλύσεις βραβευμένων ταινιών από τη μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου με εξειδικευμένους συνεργάτες, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε οργανωμένες θερινές προβολές στο άλσος Βαρβαρέσου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6 : Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο
ΤΡΙΤΗ 20/6: Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6 : Λουνάνα: Ένα γιακ μες την τάξη
ΠΕΜΠΤΗ 22/6 : Οι Μικροί Λύκοι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6 : Supa Modo