Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Βύρωνα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και κατά τις ώρες 9:00′ π.μ. – 2:00′ μ.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας, (Βουτζά 73 και Φλέμινγκ, Εντευκτήριο Προσκόπων) – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το νοσοκομείο Γ.Ν.Α ΣΩΤΗΡΙΑ για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας, (Βουτζά 73 & Φλέμινγκ, Εντευκτήριο Προσκόπων) την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλ.: 210-76515831 και 210-7652588 καθημερινά (8:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.).

Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί η αποφυγή συνωστισμού και θα διατηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις για την προστασία της υγείας όλων των αιμοδοτών και των εργαζομένων στην αιμοδοσία.

Για να προσφέρετε αίμα, χρειάζεται:

1. Να είστε υγιείς και να μην παρουσιάζετε συμπτώματα ασθενείας

2. Να είστε ανάμεσα στις ηλικίες 18-65 ετών

3. Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία

4. Να έχετε πιει 2-3 ποτήρια νερό ή χυμό

5. Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

6. Να μην έχετε τατουάζ ή piercing τους τελευταίους 6 μήνες

7. Να μην έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τους τελευταίους 6 μήνες ή σε οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή που να σας καθιστά μη κατάλληλο για αιμοδοσία.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα  τον ΑΜΚΑ, και την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη σας (αν έχετε αιμοδοτήσει στο παρελθόν).

Η αιμοδοσία αποτελεί μια απλή και γρήγορη διαδικασία, η οποία μπορεί να σώσει ζωές. Οι αιμοδότες είναι ουσιαστικοί παράγοντες για τη διατήρηση των αποθεμάτων αίματος στα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα. 

Ελπίζουμε να σας δούμε στην εθελοντική αιμοδοσία και να συμβάλλουμε μαζί στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας.