Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα

Την πρώτη για το Νέο Έτος εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα. Η δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/1/2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμιvγκ (Εντευκτήριο Προσκόπων).

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Βύρωνα έχει ως εξής:

Υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά με μια πράξη αλληλεγγύης! Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, προσκαλεί τους κατοίκους και τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το νέο έτος. Ας ξεκινήσουμε το 2024 με ένα ιδιαίτερο δώρο προς την κοινότητά μας – την προσφορά αίματος που μπορεί να σώσει ζωές και να φέρει χαμόγελα.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31/1/2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμιvγκ (Εντευκτήριο Προσκόπων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά (9:00-14:00) στα τηλέφωνα 210-7652588 και 210-7651583. Επιπλέον, για μια ασφαλή διαδικασία αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εξασφαλίζοντας την προστασία των αιμοδοτών.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Όσοι έχουν νοσήσει από covid-19 μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον παρέλθουν 28 ημέρες από τη στιγμή που το rapid test ή το self test τους βγει αρνητικό καθώς και στην περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις πιει 2-3 ποτήρια νερό ή χυμό
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη (αν έχετε αιμοδοτήσει στο παρελθόν) και τον ΑΜΚΑ σας.

Η διαδικασία της Αιμοδοσίας διαρκεί λίγο, μόλις 10 λεπτά. Είναι ελάχιστος χρόνος που μπορεί να σώσει ακόμη και τρεις ζωές! Η Εθελοντική Αιμοδοσία όλων μας μπορεί να συμβάλλει στην επάρκεια αίματος – ένα διαρκές πρόβλημα για τη χώρα μας.