Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για την αποκατάσταση του Κλειστού Ν. Ιωνίας

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο. του ΚΚΕ με θέμα την αποκατάσταση και συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αθήνας του κόμματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ είναι η εξής:

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης (Αριθμ. Πρωτ. 3807/15.3.2024), που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Αφροδίτη Κτενά, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Τσοκάνης, έχει ως εξής:

«Επανερχόμαστε με εκ νέου Ερώτηση για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, αφού ακόμα και σήμερα παραμένει χωρίς καμία απάντηση η Ερώτηση που είχαμε καταθέσει πριν από ένα χρόνο, στις 4/04/2023 με αρ. πρωτ. 3070.

Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας στα Πευκάκια φιλοξενούνται αθλητικά σωματεία της πόλης που ασχολούνται με το μπάσκετ, το χάντμπολ και με άλλα αθλήματα και αριθμούν εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι σύλλογοι αυτοί έχουν καταφέρει μεγάλες επιτυχίες σε πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα και έχουν αναδείξει δεκάδες κορυφαίους αθλητές. Επίσης, σε καθημερινή βάση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο αθλούνται και εκατοντάδες λαού και νεολαίας της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών.

Καθημερινά τόσο οι Αθλητικοί Σύλλογοι της Ν. Ιωνίας όσο και ο λαός της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολύ άσχημη κατάσταση των υποδομών του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο παρουσιάζει σήμερα σοβαρά προβλήματα.

Το δάπεδο έχει τοποθετηθεί το 2000 και σήμερα, εξαιτίας της πολυετούς χρήσης και της έλλειψης συντήρησης, είναι ακατάλληλο για επίσημους και διεθνείς αγώνες που δίνουν οι ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα τα σωματεία που το χρησιμοποιούν καταγράφουν σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών τους (ρήξη χιαστών κ.α.). Στον χώρο του γυμναστηρίου δεν υπάρχει ιατρείο, ούτε ο ιατρικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας των αθλητών.

Το γυμναστήριο δεν έχει κλιματισμό (θέρμανση-ψύξη) και δεν υπάρχει μόνωση, με αποτέλεσμα οι αθλητές το χειμώνα να ταλαιπωρούνται από το κρύο και το καλοκαίρι από τη ζέστη. Υπάρχουν ακόμα ρωγμές στις οροφές που όταν βρέχει στάζουν νερά στον αγωνιστικό χώρο, τα τζάμια στα αποδυτήρια είναι σπασμένα, οι τουαλέτες παλαιωμένες και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες αποτελεί εστία μόλυνσης.

Το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας είναι δίκαιο και εκφράζει καθολικά τους εκατοντάδες αθλητές και προπονητές των αθλητικών σωματείων της Ν. Ιωνίας αλλά και όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής που απαιτούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση:

– Για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σχέση εργασίας που θα βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο και την προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού».